SPORTY: Kia Proceed i GT-versjon har røde dekordetaljer foran, på sidene og bak som skal understreke bilens sportslige egenskaper.

Kia Ceed oppgraderes:

Koreansk designperle fornyes

Kia tyr til velkjente grep i kampen om kompaktbil-kundenes gunst: Ny front, ny logo og mer avansert teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Ceed var den første bilen fra Kia som ble designet, utviklet og bygget i Europa spesielt for det europeiske markedet. Modellen utgjør 28 prosent av Kias markedsandel i Europa, og utviklet seg fra lanseringen i 2007 til å bli en sterk konkurrent til bestselgende merker som hadde dominert C-segmentet («Golf-klassen») i flere tiår.

Det er ikke så lenge siden vi testet Kia Ceed stasjonsvogn som ladehybrid og kalte den samlet sett en god pakke, men påpekte at bagasjerommet, som er klassens største i bensinversjonen, var blitt mye trangere.

Kommer over sommeren

Det endres det nok ikke på når modellen nå får en såkalt facelift.

Kias Ceed-modellrekke kommer for salg i fornyet utgave i fjerde kvartal i år. Både som kombi, stasjonsvogn og shooting-brake får den nye designelementer og mer avanserte førerassistentsystemer.

De tre versjonene kan blant annet skilte med helt ny frontdesign, «sportsligere» bakpart, nye lettmetallfelger og lakkfarger samt oppgradert interiør.

Crossoveren XCeed, etter vår mening Kias beste bil, kommer i oppdatert versjon neste år.

OPPDATERT: Ceed stasjonsvogn som ladbar hybrid kommer nå med ny og mer sportslig design, ny logo og nye funksjoner.

Ansiktsløftning

Den utvendige designen oppgraderes ved at fronten har fått helt ny design og Kias nye logo. Den merketypiske grillen har fått ny finish i sort høyglans og vingeformet ramme i matt krom. De ladbare hybridene har lukket grill med finish i kontrastfarge og to store luftinntak på hver side av støtfangeren.

Bak har den nye Kia-logoen fått en fremtredende plass mellom LED-lyktene. Støtfangeren har fått ny diffusor i sort høyglans.

Alle variantene har lettmetallfelger i ny design.

Endrer farge etter været

Også i interiøret er det endringer. Det 12,3 tommer store heldigitale instrumentpanelet har fått bedre grafikk, et utvalg dempede fargekombinasjoner og fire temaer for tilpasning av instrumentpanelet, inkludert et som endres etter værforholdene og tid på dagen.

Ved siden av instrumentpanelet er det en midtmontert 10,25-tommers skjerm med infotainment- og navigasjonsfunksjoner og nettbaserte funksjoner.

Oppgraderingen inkluderer også programvare som gjør det mulig å fjernstyre ulike funksjoner i bilen fra en smarttelefon ved hjelp av Kia Connect-appen.

Overvåkingsfunksjon

De nye nettbaserte funksjonene inkluderer forbedret Bluetooth-søk med stemmestyring, kobling mellom kalendere fra tredjeparter og navigasjonsfunksjonen, modus for betjent parkering som lar deg overvåke bilen når andre kjører den, og navigasjon helt frem til døren med utvidet virkelighet (AR).

På Ceed ladbar hybrid stasjonsvogn kan man også fjernstyre lading.

En nyhet er at du kan overføre din brukerprofil fra en bil til en annen ved å lagre innstillingene i skyen. Dette er designet for kunder som ofte bytter mellom ulike biler utstyrt med Kia Connect, for eksempel om man bytter mellom ulike firmabiler.

Smarttelefoner kan tilkobles trådløst via Android Auto og Apple CarPlay. Passasjerene i baksetet kan bruke en USB-ladeport i gulvet til å lade bærbart utstyr.