NYE VERSJONER: I øyeblikket finnes det 29 versjoner av Volvo XC40 til salgs. Flere kommer, men det får garantert konsekvenser for noen av de øvrige modellene. Foto: Vi Bilägare

Volvo utvider med flere modeller:

Lager ny billigversjon av XC40

Volvo reduserer antall hestekrefter til 129 i sin minste bensinmotor – og prisen følger etter. Startprisen på en ny XC40 blir trolig godt ned mot 350.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Mange venter på en helelektrisk XC40. Men det kommer også andre – og rimeligere – varianter.

Volvo XC40 avsluttet 2019 på en 34. plass over landets mest solgte biler. Innenfor Volvo-familien endte den på 5. plass. 

Den kommende elektriske versjonen vil garantert endre styrkeforholdet. 

Men kanskje kan også en billigversjon av modellen hjelpe på salget.

I hvert fall hvis flere deler Motors oppfatning om at dette er en av de lekreste SUV-ene på markedet. Og fordi det fortsatt er slik at en elbil slett ikke passer alle. Så hvis man vil ha en lekker bensinbil med et visst premiumpreg til billigst mulig penge – ja, da er kanskje en XC40 med 129 hester en løsning.

Bekrefter endringer

Motoren blir en tøylet variant av den samme tresylindrete varianten som i dag gir 156 hester. Dreiemomentet synker fra 256 til 245 Newtonmeter. 

Bilen får forhjulsdrift – og enten manuelt gir eller en åttetrinns automat. Hvilke modeller som blir tatt inn til Norge er foreløpig uvisst. 

I øyeblikket kan Volvo tilby 29 ulike versjoner av XC40.

– Det blir noen endringer på hvilke XC40 vi tar inn, men dette er ikke klart ennå, opplyser Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo i Norge.

Les også: Her er vår test av Volvo XC40

Justerer underveis

Modellskiftet skjer i uke i 20. Trosby sier at Volvo naturligvis vil starte modellåret 2021 med utvalget de mener passer det norske markedet, men at det også er mulig å justere utvalget underveis.

Billigste XC40 koster i dag 409.000, eks frakt og levering. 

Skal du ha automatgir, må du opp på 434.000. Grovt regnet, basert på dagens prispraksis fra Volvo, vil vi tippe at den rimeligere modellen blir 30-40.000 kroner rimeligere, altså ganske nært 350.000 kroner.

Volvo har flere motorer på gang i XC40: To firesylindrete mildhybrider, samt en svakere versjon av ladehybriden T5 Twin Engine, kalt T4 Twin Engine. Men her hjemme er det naturligvis først og fremst den helelektriske varianten folk venter på.