LESER TEKSTEN: Bård Hoksrud leser beretningen om rikets tilstand og bestyrelse ved Stortingets åpning sist høst. Nå lekser han opp for regjeringskollega Høyre. Foto: Morten Brakestad/Stortinget
LESER TEKSTEN: Bård Hoksrud leser beretningen om rikets tilstand og bestyrelse ved Stortingets åpning sist høst. Nå lekser han opp for regjeringskollega Høyre. Foto: Morten Brakestad/Stortinget

Frp angriper «Tesla-Høyre»:

Slakter forslag om forbud mot bensin- og dieselbiler

Høyre-landsmøtet i helgen vil få et forslag på bordet om å forby nybilsalg av bensin- og dieselbiler fra 2025. Frp reagerer kraftig på forslaget.

Publisert Sist oppdatert

Høyres miljøpolitiske talsperson på Stortinget, Stefan Heggelund, har fremmet en rekke konkrete forslag til klimaresolusjon på Høyres landsmøte, som begynte fredag.

I VG torsdag lanserte han det kanskje mest ytterliggående forslaget om å fra 2025 kun tillate salg av nye biler som er nullutslippsbiler.

Med andre ord kroken på døra for salg av nye bensin- og dieselbiler.

– Skal vi klare 1,5-gradersmålet har vi kun elleve år på oss. Derfor fremmer vi tiltak som vi vet virker og som vil utgjøre en forskjell, sier Heggelund.

Les også: «Vi må slutte å demonisere all dieselteknologi»

Bård Hoksrud, som sitter i Fremskrittspartiets bilpolitiske utvalg og i finanskomiteen på Stortinget, reagerer kraftig på forslaget.

– For Frp vil det være uaktuelt å være med på å forby salg av nye bensin- og dieselbiler om seks år. Dette lukter Tesla-Høyre lang vei, jeg kan umulig se for meg at de distriktspolitiske kreftene i Høyre vil stille seg bak dette, sier Hoksrud i en uttalelse til NTB.

Han peker på at Norge kun utgjør 0,2 prosent av verdens nybilmarked og kaller forslaget for ren symbolikk som kun evner å irritere folk.

– Det har vært en rivende teknologiutvikling for bensin- og dieselbiler de siste årene. CO2-utslippene har falt kraftig de siste årene. Faktisk hadde vi sannsynligvis nådd 2030-utslippsmålene våre kun gjennom salg av bensin- og dieselbiler, hevder han.

(©NTB)