EFFEKTIVT: BMWs nye felgdesign har optimal aerodynamikk og skal gi en elbil forbedret rekkevidde. For nye iX3 anslår BMW forbedringen til rundt en mil. Foto: BMW

BMW lanserer nye hjul til kommende elbiler:

Med disse felgene skal du komme en mil lengre

Alle BMWs kommende elbiler kan utstyres med hjulsettet som skviser en ekstra mil ut av batteriet. Første modell er SUV-en iX3, som kommer senere i år.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Felgdesign og dekkteknologi er blitt enda viktigere i takt med elbilenes popularitet.

I følge BMW skal de nye aerodynamiske felgene kunne redusere energiforbruket til iX3 med 2 prosent gjennom den offisielle europeiske testsyklusen, kalt WLTP.

Det skal gi en økt rekkevidde på 10 kilometer.

Inntil videre er rekkevidden oppgitt til 440 kilometer for SUV-en som skal inn det tøffe markedet der Audi e-tron, Mercedes EQC, Jaguar I-Pace og et par Tesla-modeller befinner seg.

Hjulene vil bli tilgjengelig på alle BMWs elbilmodeller med femte generasjon teknologi.

iX3 kommer på norske veier i løpet av året.

Deretter står iNext og i4 for tur i 2021.

Tesla tilbød i en kortere periode spesialdesignede felger til Model S som skulle gi mindre energibruk og bedre rekkevidde. I dag kan Model 3 leveres med kapsler som festes utenpå aluminiumsfelgene, og som gir godt dokumentert forbedret rekkevidde.

Tester har vist at en Model 3 med 18 toms aerohjulkapsler får 10 prosent bedre rekkevidde enn tilsvarende bil med 19 toms aluminiumsfelger.

BMWs patent er en slags mellomting: 

En lettmetallfelg med innslag av plast som skal gi optimal luftstrøm, uten at det går for mye på bekostning av utseendet. Plastinnsatsene skal uansett kunne tilpasses individuelt, med ønsket glans og farge.

NORDFLÅTEN: Her er BMWs kommende elbiler – iNEXT, BMW i4 og BMW iX3.