Blå bil fra siden
TIDLIG UTE: Nye rapporter sier at Tesla er et halvt år tidligere ute med sin neste bil, Model Y, enn først planlagt.
Analyseselskap om Tesla:

Hevder Model Y-levering starter i første kvartal 2020

Tesla starter leveringene av Model Y til kundene i første kvartal 2020, hevder analytikere i Deutsche Bank.

Del denne artikkelen

DETTE ER SAKEN: Model Y er den fjerde Tesla-modellen som vil produseres i store volum for personbilmarkedet.

SUV’en Model Y skulle komme på markedet tidligst senhøstes 2020 –som en av årets antatt bestselgende elbilmodeller ved siden av VW ID.3, ID.4 og Ford Mustang Mach-e.

Det er forseringer av leveransene fra Teslas underleverandører som har satt fart i spekulasjonene om at Tesla ligger vesentlig bedre an i produksjonsløpet.

Tesla selv har bekreftet at bilen kommer tidligere enn først annonsert, og det er nye analyser av leveransene fra sentrale underleverandører som får Deutsche Bank til å konkludere at de første kundene trolig vil få bilen om rundt fire måneder.

Les også: «Elbiler? Det finnes ingen etterspørsel»

Mer offensivt?

Mange Model Y-biler er observert på testkjøring i USA de seneste månedene, senest dokumentert med bilder som i følge nettstedet Electrek viser at bilen kommer med mulighet for hengerfeste.

Electrek skriver også at hvis Tesla virkelig sender de første Model Y-eksemplarene av samlebåndet i vår, vil dette være biler som øremerkes ansatte og nære kontakter av selskapet.

Ved Model 3-lanseringen fikk det brede publikum bilene først fire måneder etter at de aller første bilene ble presentert.

Men nå som konkurransen i elbilmarkedet virkelig tilspisser seg, er det tenkelig at Tesla har en enda mer offensiv plan for utrullingen av denne modellen enn den forrige.

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.