To biler ved siden av hverandre
En tysk studie hevder at elbiler Tesla Model X og Jaguar I-Pace slipper ut mer CO₂ enn dieseldrevne biler. Norske eksperter slakter rapporten. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
Faktisk.no om tysk elbil-rapport:

«Uvitenskapelig og grovt villedende»

En rapport som viser at elbiler har større CO₂-utslipp enn dieselbiler, har fått hard medfart. – Rapporten er basert på nærmest absurd tendensiøse forutsetninger, mener TØI-forsker Lasse Fridstrøm.

Del denne artikkelen

Denne artikkelen er laget av Faktisk.no.

Faktisk.no er en ideell organisasjon og uavhengig redaksjon for faktasjekk av påstander i samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge. Deres faktasjekkere bruker åpne journalistiske metoder for å undersøke faktagrunnlaget til påstander.

Les også: Elbil-eierne får bompengesjokk i Oslo, billigere for bensin og diesel

Denne artikkelen er riktignok ikke en faktasjekk slik nettstedet normalt publiserer, men en undersøkelse av nyhetssaken i forrige uke hvor en tysk undersøkelse fastslo at elbiler har større CO2 -utslipp enn dieselbiler.

Er det riktig?

Tips fra NAF
Hva mener ekspertene om elbil-utviklingen?
Hør NAFs podcast om elbil

Hvilken elbil passer for meg? Hvilke elbiler kommer på markedet, og vil alle biler bli selvkjørende? Anette og Harald samler gjester i studio og stiller ekspertene spørsmålene du lurer på!