FREMGANG: Tesla leverte ut rekordmange biler i første kvartal, og toppet også registreringsstatistikken i Norge i mars med sin Model 3.

Produserte flere biler enn ventet:

Rekordtall for Tesla i første kvartal

Tesla mer enn doblet produksjonen av antall biler i årets tre første måneder, sammenliknet med 2020-tallene.

Publisert Sist oppdatert

Tesla rapporterte i påsken utlevering av 184.800 biler i januar, februar og mars, den høyeste kvartalsproduksjonen i selskapets historie. Siste kvartal i 2020 leverte de ut 180.570 biler.

Det var ventet at de skulle levere 168.000 biler, og med de overraskende sterke tallene steg aksjekursen omlag fem prosent mandag kveld.

Selv om Tesla-produksjonen bare er en brøkdel av volumene til de store bilprodusentene, er det stor interesse for tallene fordi de tolkes som et mål på tempoet i elbil-utrullingen globalt.

Tesla har det siste året hatt en ekstremt kraftig vekst på børsen, og er i dag med bred margin verdens mest verdifulle bilprodusent. Likevel venter ikke analytikerne et overskudd på mer enn snaut fire milliarder kroner, når selskapet legges frem kvartalsresultat om noen uker.

Penger, javel, men ikke all verden til bilprodusent å være. Volkswagen hadde for eksempel et overskudd før skatt på rundt 95 milliarder kroner i siste kvartal i 2020.

Teslas kinesiske konkurrenter har ikke samme volum – og langt mindre samme overskudd – å vise til ennå, men både Xpeng og Nio rapporterte tall i påsken. Xpeng leverte ut 13.340 biler i første kvartal, mens Nio fikk ut drøyt 20.000 biler. Begge hadde vekst på over 400 prosent mot samme kvartal i 2020, men altså ennå på svært beskjedne volumer.