LUKSUS-SPORTSBIL: Dette er bilen – en McLaren 570S Coupe 2016-modell.

Kjøpte McLaren:

Krevde lakkering til 400.000 kr

Etter at det ble konstatert at venstre dør og venstre for- og bakskjerm har lakkskade, krevde kjøperen av denne luksusbilen full omlakkering for nærmere 400.000 kroner.

Publisert

En sommerdag for to år siden kjøpte en mann fra Vestfold den fem år gamle McLaren-sportsbilen fra en mann i Trøndelag for 1,8 millioner kroner. 

Bilen var et hvitt eksemplar av råskinnet McLaren 570S Coupe.

I salgsannonsen til den private selgeren ble bilen beskrevet som «helt rå», og at «bilen bærer preg av et utrolig godt vedlikehold og ser meget pen ut, (…), så her har man absolutt ingenting å sette fingeren på».

Men det viste seg å være noe å sette fingeren på. Lakken hadde noen bobler.

Nærmere 400.000

Kjøperen av bilen ble først betrygget av at selgeren sa at disse skadene vil bli dekket av McLarens lakkgaranti.

Det viste seg imidlertid ikke å stemme, og dermed krevde kjøperen at han skulle få erstattet utbedring av lakk­skadene.

Og det koster, spesielt fordi kjøperen krever at lakkskadene skal utbedres på et merkeverksted i utlandet. Merkeverkstedet ville dessuten lakkere hele bilen, ikke bare der det var skader.

Kjøperen innhentet tilbud om utbedring på et svensk McLaren-verksted, som skal ha nærmere 400.000 norske kroner for full omlakkering samt bytte av paneler for å hindre senere rustangrep.

Ikke merkeverksted

Konflikten mellom kjøper og selger havnet i tingretten. 

Trøndelag tingrett mener det ikke er behov for en så omfattende utbedring som kjøperen krever, og at kjøperen heller ikke kan kreve utbedring på et merkeverksted.

PÅ UTSTILLING: Den samme bilen fotografert under Motorama i Stavanger i 2018.

Tingretten mener det kun er de dokumenterte lakkskadene ved overtakelsen i 2021 som skal dekkes. Det vil si på venstre dør, og på venstre for- og bakskjerm. 

Dette kan dessuten gjøres på et vanlig verksted i Norge, og ikke på et utenlandsk merkeverksted til luksusmerket.

I stedet for å få nærmere 400.000 kroner i prisavslag, er kjøperen tilkjent langt mer moderate 60.000 kroner. Det er omtrent det et lokalt lakkerings­verksted på Steinkjer har tilbudt seg å gjøre lakkeringsjobben for.

– Urealistisk

Og siden kjøperen var så kravstor, må han også dekke selgerens saksomkostninger på 26.000 kroner. Dermed sitter kjøperen igjen med bare 34.000 kroner.

Motor har spurt selgeren om han aksepterer dommen og betaler ut pengene. Det gjør han.

– Det var en rettferdig dom. Kjøperen hadde et urealistisk høyt krav, sier selgeren til Motor.