ET TRIVELIG STED: Mørke tømmervegger, gode sofaer og stoler, peis og en flott skiferdisk med smørbrød og kaker gjør dette til en hyggelig og populær veikro.

Veimat-testen 2019: Vollan Gjestestue

God og real tradisjonsmat og flere hjemmelagde desserter

Vollan Gjestestue er populært. Det er hyggelig ved peisen, med tømmervegger og gode, polstrede stoler og sofaer, og mye folk ved bordene en tirsdag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

Vollan Gjestestue 2019

79 poeng

Vollan Gjestestue, Torgveien 2, 9040 Nordkjosbotn, der E6 og E8 skiller lag. Elbil-lading: på Circle K-stasjonen rett ved, 2 stk. CCS 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. www.vollangjestestue.no

Førsteinntrykk 9/10

Hyggelig lokale med gode stoler og sofaer. Skjermen med meny gjør det lett å finne fram. Ladestasjon på bensinstasjonen ved siden av.

Meny 9/10

Stor meny med god variasjon og mange lokale retter Både fisk, kjøtt, vegetar og flere supper.

Smak 9/10

Alt er veldig godt, tradisjonelt og skikkelig med gode grønnsaker til. Men kanskje ikke så spennende.

Pris 7/10

Flere retter til godt over 200 kroner, men også mulig å velge supper til under 100 og retter mellom 160 og 170 kroner.

Service 5/10

Tja. Det står en i disken og gjør den jobben som skal gjøres, men uten et smil.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med pannekaker, kyllinglår, burger, pølse, dagens lapskaus og kjøttkaker – også i to ulike porsjoner. Barnestoler og lite lekerom.

Hjemmelaget 9/10

Det aller meste er hjemmelaget hvis vi skjønner hun i disken rett, men hun virker litt usikker.

Drikke 9/10

Godt utvalg av brus, fruktsafter. Både vann og isbiter. Kaffemeny fra automat. Alminnelig grei svart kaffe.

Renhold 8/10

Alminnelig godt renhold. Bordene ryddes, men det tar litt tid.

Toaletter 7/10

Ned en trapp. Båstoaletter, og det lukter litt ufriskt, men rent og greit.

Det er rett og slett koselig å komme inn i tømmerstuen. I den fine skiferdisken ligger hjemmebakte kaker og ferdigsmurte smørbrød.

Den store skjermen med menyen er det eneste som bryter med det ellers så trivelige interiøret. Til gjengjeld er det lett å få oversikt over hva de serverer.

Og menyen er ganske imponerende med finnebiff og reinsdyrkarbonader, boknafisk og torsketunger i tillegg til mer tradisjonell veimat som kjøttkaker, lapskaus, kylling og pepperbiff.

Du kan velge mellom flere typer pasta – også med reinskav eller som en ren vegetarrett.

Men det er klart, en hamburger til 232 kroner er ganske friskt – selv om den er av elg og serveres med rødløkskompott, salat, brød, potetbåter og tyttebærrømme.

Flere av rettene koster godt over 200 kroner. Pepperbiff så mye som 312 kroner.

Det finnes også en del retter til mellom 160 og 180 kroner, og tre supper gjør at du kan gjøre gode valg til under 100-lappen.

Noen av rettene er klare og øses opp ved bestilling. Andre ting må du vente litt på. Men du venter aldri lenge.

Fiskesuppen er rykende varm og god med rikelig med hvit og rød fisk og masse sprø og herlige grønnsaker i. Den finnes både i liten og stor porsjon og kommer med et rundstykke som ser hjemmebakt ut.

Sprøstekte, panerte torsketunger er veldig godt, og det er en stor porsjon til 239 kroner.

Torsketungene er kanskje litt salte, men det er masse frisk og syrlig råkost ved siden av, og selv om potetene ikke akkurat er spennende, så er de i hvert fall greie nok. En liten skål med rømme er frisk tilbehør.

I disken har de flere hjemmelagde desserter, som tilslørte bondepiker, snøfriskpannacotta og sjokoladepudding. Alt ser godt ut, og det er vanskelig å velge.

Vi spør om en anbefaling, men får ikke egentlig noe svar. Det kjennetegner servicen generelt.

Den er begrenset til å ta imot bestillinger i disken, og det inkluderer ikke hverken et smil eller noe særlig informasjon.

Vi velger til slutt tilslørte bondepiker. Det er en alminnelig god dessert, uten at den akkurat topper statistikken vår. Kremen er frisk, men den ser ut som om den kan ha stått en stund.

Men totalt sett er dette smakfull og real hverdagsmat på høyt nivå.

(Testet av Motor i mai 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)