ELG PÅ MENYEN: Det er hyggelig å sette seg ved gasspeisen, og på Elgstua serveres det naturlig nok flere retter av elg.

Veimat-testen 2019: Elgstua

Solid veikro med stort utvalg og hyggelig interiør

Elgstua på Elverum ligger i et tiltalende lokale ved en rundkjøring på vei inn til Elverum. Utsikten til trafikken utenfor er kanskje ikke den beste og står ikke helt til navnet, men inne er det trivelig. Og maten smaker.

Publisert Sist oppdatert

Elgstua 2019

76 poeng

Elgstua, Trondheimsvegen 9, 2406 Elverum Ved Rv3 inn til Elverum. Ladestasjon i nærheten. 1 stk. CCS 50 kW, 1 stk. CHAdeMO 50 kW, 1 stk. Type 2 22 kW, 12 stk. Tesla Supercharger 135 kW.

Førsteinntrykk 7/10

Fint bygg, litt «trang» parkering rett utenfor, men stor parkeringsplass rett ved. Litt merkelig inngangsparti, men lyst og fint.

Meny 8/10

Variert, presentert på tavle. Retter av elg som ikke er vanlig på veikroer generelt. Tilbudet av kald mat, som smørbrød, ser kjedelig ut i disken, men på menyen står både smørbrød med egenrøkt laks og hjemmelaget roastbiff.

Smak 8/10

Dette smaker godt og alle delene i retten balanserer fint, uten at det er «wow».

Pris 8/10

Vi betaler 189 kroner for dagens, med kaffe. Varmretter fra under 150 kroner.

Service 7/10

Hyggelig service, men det tar sin tid med maten. For så vidt et godt tegn hvis det betyr at den ikke bare auses opp fra ferdige bakker. Samtidig kan nok tiden bli lang hvis det er mange gjester som skal ha mat.

Barnevennlig 6/10

Barnestoler, mulighet for å ta med barnevogn inn. Kjedelig barnemeny.

Hjemmelaget 8/10

Det meste er hjemmelaget, men ikke desserter. Noe leveres av lokale produsenter.

Drikke 6/10

God filterkaffe. Vann fra dispenser, som er «grått» før det klarner opp, ikke fristende. Mulig å kjøpe bringebærdrikke.

Renhold 10/10

Det ryddes fortløpende, og lokalet virker sjelden delikat. Bordet vi setter oss ved er nyvasket. Det er heller ikke rusk på setene eller gulvet.

Toaletter 8/10

Tre adskilte lys og fine toaletter. Rent, men litt papir på gulvet.

Elgstua på Elverum ligger i et tiltalende lokale ved en rundkjøring på vei inn til Elverum.

Utsikten til trafikken utenfor er kanskje ikke den beste og står ikke helt til navnet, men inne er det trivelig. Og maten smaker.

Ved gjensynet med Elgstua ser alt umiddelbart ut som før. Forrige gang vi testet denne kroa ble vi litt bryskt tatt imot - ikke slik denne gangen.

Damen bak disken har arbeidsuniform, og det virker som hun vet hva hun holder på med.

Naturlig nok er det mye elg på menyen. Dagens rett er elgpølser med rotmos, som er en original rett for en veikro og helt klart et alternativ, selv om asiatisk suppe også må sies å være originalt og ... malplassert.

Jeg spør om elgpølsene og hun bak disken foreslår at jeg går for disse; «for det er vel ikke noe jeg spiser så ofte, og kaffe er inkludert».

Dermed er det avgjort.

Vi finner et hyggelig bord ved gasspeisen, det er ikke alt for mange gjester en tidlig ettermiddag en hverdag, men det siger likevel jevnt på med besøkende. 

Vi blir etter hvert servert ved bordet. Det har ikke gått fort, men det ser fint ut. Fire pølser (små) er dandert på rotmos, pluss tre voksne poteter og en saus på pølsene.

Det hele overstrødd med persillestrø som faktisk smaker persille. Tyttebær kommer i et lite glass ved siden av og smaken passer veldig godt til pølsene.

Retten er både god og spesiell, og det smaker hjemmelaget. Potetene er litt vasne og kunne vært dampet mer, men de smaker som poteter skal. 

Kaffen er også god. Toalettene er moderne og relativt nyoppussede.

Dessertene er av det lettvinte slaget, og ikke mye å skryte av. Og vafler som for lengst er stekt appellerer ikke særlig når man med liten innsats kan få dem ferske hjemme.

Men det er hyggelig for lokale gjester, som det virker å være mange av, å kunne møtes ute for en kopp kaffe og en liten matbit, eller en vaffel i fine omgivelser.

Men – drikkevannet som tilbys må de gjøre noe med.

Det ser ikke friskt ut, og det smaker ikke godt. Ikke denne gangen heller. 

(Testet av Motor i januar 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)