BESTSELGEREN: Ovnsbakt ørretfilet har seilt opp som den mest populære retten på Sanngrund. Sammen med husets hjemmebakte firkløverkake har du sikret deg et godt måltid.

Veimat-testen 2019: Sanngrund

Serverer fortsatt veldig god mat, men det kan være litt travelt

Fjorårets vinner av Årets veimat holder seg fortsatt helt i teten blant norske veikroer. Når man kåres til vinner i Motors landsomfattende tester av veikroer, innebærer det også større fallhøyde, fordi trafikken på stedet øker.

Publisert Sist oppdatert

Sanngrund 2019

82 poeng

Sanngrund, Oslovegen 910, Skarnes, ved E16 mellom Hedmark og Akershus. 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. CCS 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. https://sanngrund.no

Førsteinntrykk 8/10

Fin beliggenhet, lett å kjøre av og på. Men parkeringsplassen kan fort bli litt trang, da dette er et populært sted. Inngangsdørene bærer preg av slitasje, moderne og fint innendørs.

Meny 9/10

Variert og veldig bra meny, med flere spennende detaljer, vegetaralternativ, flere fiskeretter. Kjedelig kald mat.

Smak 8/10

Maten smaker rett og slett veldig godt. Noe, som pølse og pommes frites, smaker som andre steder, så velg noe mer spennende når du først er her. Kjedelig salatbar.

Pris 9/10

Stor spredning i pris på varmmaten, og mange av rettene kommer i flere størrelser. Med tanke på at det her faktisk arbeides med maten på kjøkkenet opplever vi god valuta for pengene.

Service 7/10

Alminnelig hyggelig betjening i disken. Maten hentes når det piper. Effektivt, men ikke det mest sjarmerende ...

Barnevennlig 9/10

Sjeldent god barnemeny, som faktisk også tilbyr mat med næring. Fine uteområder, lekeplasser, barnestoler. Kan være kø på do.

Hjemmelaget 9/10

Her er det mye som er hjemmelaget (men ikke alt), til og med fish & chips. Potetene skrelles for hånd, og er gode. Det er nesten en sensasjon i veikrosammenheng, dessverre.

Drikke 8/10

Godt utvalg av kalde drikker. Isbiter til vannet, og god svart filterkaffe, som er inkludert i de fleste rettene.

Renhold 7/10

Interiøret er pent og det ryddes jevnlig. Men mørke vegg til vegg tepper gjør at smuler blir veldig synlige, og denne dagen er det litt bøss både på bordet vi velger, stolene og gulvet.

Toaletter 8/10

Veldig fine toaletter, som er lekkert pusset opp i likhet med resten av lokalet. Men unisex-toalettene er ikke mange og skal betjene mange gjester, og det blir fort kø.

Denne dagen er det som vanlig ganske fullt på parkeringen på Sanngrund, selv om det er hverdag og midt på dagen.

De store lokalene innendørs kan likevel tåle langt flere gjester ser vi når vi kommer inn, og i finvær om sommeren kan man også sitte utendørs.

Dette er dessuten fortsatt en særdeles veldrevet veikro, som har erfaring i å servere mange på en gang, forholdsvis effektivt.

Beliggenheten til Sanngrund er sjeldent fin, med elva som renner forbi utenfor, store gressplener, en liten brygge og fin lekeplass utenfor.

Du kan også bade her, på en godværsdag. Men vi er her for å spise.

Menyen er variert, med klassikere som kjøttkaker, ørret og flesk og duppe, men også vegetarrett, ytrefilet, en rekke burgere, kylling og ris, fish & chips med mer.

Forskjellene på Sanngrund og mange andre veikroer er at det er mange detaljer på menyen som gjør den fristende.

Som at fish & chips består av «vår egen panerte torskefilet», og at Sanngrundburger serveres med «vår egen krydderketchup».

Burgeren koster 229 kroner og er sammen med biff og ytrefilet blant de dyreste rettene.

Sanngrund tilbyr nå også Dagens rett, som denne dagen er pølse og flesk med kålrotstappe, duppe og kokte poteter. Stor (185 kr) eller liten (155 kr) størrelse.

Mange av de andre rettene fås også i store eller små porsjoner, til og med softis. Det synes vi er knallbra!

Den billigste varmretten er potet- og purreløksuppe med bacon toast til 129 kroner.

Dagens skuffer ikke på smak. Kålrabistappa er kanskje ørlite salt ved siden av flesket, men det balanseres av duppa.

Og alt smaker godt, til og med potetene. I disken står det flatbrød og rørte tyttebær (som er mye bedre og friskere enn tyttebærsyltetøy). Kaffen er også god. 

En liten softis frister til dessert, selv om det tilbys både hjemmebakte kaker og karamellpudding. 

Med andre ord – vi tar av oss hatten i år også. Forbedringspotensialet ligger i kaldmaten, som er kjedelig. Det er også salatbaren.

Servicen er alminnelig hyggelig og begrenser seg til disken. Vi trives dessuten best her når det ikke er alt for mye trafikk, selv om det er et paradoks at vi skriver akkurat det ...

(Testet av Motor i april 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)