TRIVELIG VELKOMST: Et hyggelig interiør og en ansatt som smiler og tar godt imot, kan veie opp for mye.

Veimat-testen 2019: Nebbenes Sørgående Kro

Vi spiser mye bedre her i år enn i fjor

Når du velger å forlate den nordgående kroa og kjører over broa over E6 til den sørgående, er det stillere, fredeligere og mer luftig. Det er kostet og ryddet utenfor inngangspartiet, og lokalene er mer oversiktlige enn på den andre siden.

Publisert Sist oppdatert

Nebbenes sørgående 2019

69 poeng

Nebbenes Sørgående Kro, Østre Hurdalsveg 185, Eidsvoll Verk. Ved E6 mellom Gardermoen og Hamar. www.nebbenes.no

Førsteinntrykk 7/10

Luftig og deilig sammenlignet med søsterkroa på den andre siden av veien. Mulighet for å sitte ute. Ingen ladestasjoner for elbil. Gammeldags trebygning. Moderne innendørs.

Meny 7/10

Veldig stor, tradisjonell og omfattende meny, som er plassert litt her og der. Blant annet en stor smørbrødmeny. Det serveres også frokost. Isdisk med kuleis og softis.

Smak 7/10

Reinsdyrkarbonadene var finmalte (mye spedd?) og smakte ikke så vilt, men veldig godt. God saus og en av de beste kålstuingene vi har spist. Hadde bare potetene vært gode ...

Pris 7/10

Vi betaler 197 kroner for reinsdyrkarbonader med kaffe. Ellers varierer prisene litt, vi synes over 50 kroner for en liten pommes frites er dyrt. Flere smørbrød koster ikke stort mer.

Service 8/10

Vi blir møtt med et smil, og han som står i disken snakker gjerne om maten og serverer den med et blidt «vær så god».

Barnevennlig 5/10

Barnemeny med kylling nuggets, pølser, pommes frites, burger, pizza, pannekaker. Stusselig lite lekerom i trist kjeller.

Hjemmelaget 5/10

Alt av sauser og tilbehør lages på huset, men lite annet lages fra grunnen av. Ferdige pakker med dressing, majones og annet gir heller ikke inntrykk av noe annet.

Drikke 8/10

Stort og bra utvalg av drikkevarer, men ikke så stort som på søsterkroen. Men vi synes kaffen er bedre.

Renhold 8/10

Alminnelig godt renhold. Ryddig.

Toaletter 7/10

Båstoaletter i stusselig kjeller, men det er rent og lukter friskt. Og det er mange båser.

Mye av maten er den samme på de to Nebbenes-kroene som ligger på hver sin side av E6. Det er stort utvalg begge steder, men menyene er ikke helt identiske.

Begge kroene er modernisert innvendig og i forskjellige farger. På Nebbenes Sørgående Kro går det i rødt og sort og med lyst golv.

Vi synes det er finere enn det beige interiøret på Nebbenes Nordgående Kro.

Velkomsten er i hvert fall mer overstrømmende, og det virker helt klart som han som ekspederer har stått opp med riktig bein.

Vi slår av en liten prat, og det er hyggelig.

Det ser også ut til at det er en god del stamgjester på besøk (de er målbevisste både med tanke på meny og favorittbord).

Det gir en annen stemning enn på søsterkroa hvor mange bare er innom på grunn av de mange ladestasjonene.

Den kalde maten ser ikke spesielt spennende ut. Selv om det kan være fint å ha et så stort utvalg av smørbrød som de har på menyen her, så ser verken karbonadene eller brødet veldig fristende ut.

Det gjør ikke det andre som ligger av kald mat i disken heller.

Da er det bedre å gå for middag, også ettersom det påpekes av alt av sauser og tilbehør er hjemmelaget, og kålstuingen er nettopp ferdig på kjøkkenet. 

Ved en feiltagelse har kjøkkenet fått levert reinsdyrkarbonader i stedet for elgkarbonader.

Vi synes i grunnen det høres enda mer fristende ut enn elg. Reinsdyrkarbonader er dessuten en sjeldenhet på disse kanter, så vi går for disse.

Karbonadene er gode, selv om de mangler særpreg og ikke smaker veldig vilt. Sausen og kålstuingen er begge sjeldent gode. Potetene er dessverre anonyme, det er det beste vi kan si om disse.

Isdisk er ofte stas, og en bestemor med barnebarn kommer innom på grunn av denne. De koser seg.

Vi hadde personlig gjerne sett at kuleisen fra Diplom-is, med lite smak og kunstige farger, hadde blitt byttet ut av den eksempelvis langt bedre isen Kulinaris flere steder.

Ellers er ikke dette noe drømmested for barn, men bedre enn på den andre siden av E6.

Det er mindre å passe seg for utendørs (mer oversiktlig), og muligheter til å sitte utendørs.

Når vi sammenligner dette besøket med fjorårets, ender vi på en mye høyere poengsum.

Det skyldes kanskje at vi var heldige med valg av maten (eller at kvaliteten jevnt over er blitt bedre), og at han bak disken er så hyggelig.

(Testet av Motor i april 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)