GATEKJØKKEN OG VEIKRO: På Lyngrillen får du både tradisjonsmat og tradisjonell gatekjøkkenmat.

Veimat-testen 2019: Lyngrillen

Pizza, burgere, middag og hjemmebakte kaker

Lyngrillen er en blanding av gatekjøkken og veikro med hjemmelaget mat og hjemmebakte kaker. Kanskje er det en suksessoppskrift som gjør at man treffer en større målgruppe. En fredag formiddag er det i hvert fall mye folk.

Publisert Sist oppdatert

Lyngrillen 2019

69 poeng

Lyngrillen, Brokelandsheia, 4993 Sundebru, ved E18 omtrent midt mellom avkjøringene til Kragerø og Risør. Kort gåavstand til ladestasjon. 5 stk. CCS 50 kW, 5 stk. CHAdeMO 50 kW, 3 stk. Type 2 22, 12 stk. Tesla Supercharger 135 kW. www.lyngrillen.no

Førsteinntrykk 7/10

Gatekjøkken/veikro i nærheten av et lite kjøpesenter med vinmonopol, bensinstasjon og en liten dyrehage. Elbil-ladere, også superladere fra Tesla like i nærheten.

Meny 7/10

Gatekjøkkenmat, husmannskost og middagsretter som schnitzler og innbakt fisk. Stor disk med hjemmebakte kaker og boller.

Smak 6/10

Kjøttet er mørt, men litt smakløst, og potetene er seige, men tilbehøret er godt. Kaken er ren konfekt.

Pris 8/10

Tallerkenretter fra 129 til 229 kroner. Dagens til 199 kroner er inkludert kaffe og dessert.

Service 7/10

Alminnelig hyggelig betjening i disken.

Barnevennlig 6/10

Barnemeny med kyllingnuggets, pølser, pommes frites, burger, kjøttkaker og sprøbakt torsk. Minus for mye frityr. Iskrembar. Det ligger en liten dyrehage i nærheten.

Hjemmelaget 8/10

Både og. Mye ferdiglaget gatekjøkkenmat, men også noen hjemmelagde retter. Alle kaker og gjærbakst i den store kakedisken er hjemmebakt.

Drikke 7/10

Brus, juice, sjokolademelk, milkshake og Brain Cooler. Vann i dispenser. Kaffemeny og svart vanlig filterkaffe.

Renhold 7/10

Alminnelig godt renhold. Ryddig.

Toaletter 6/10

Enkle og litt slitte båstoaletter.

Menyen har tydelig gatekjøkkenpreg med pizza, burgere, biffsnadder og pommes frites.

Men de har også en middagsmeny med blant annet hakkebiff, kjøttkaker, svinefilet, rødspette og flere typer schnitzler.

I tillegg tilbyr Lyngrillen to dagens retter. Denne dagen er det salt kjøtt med sursøt saus og kålrotstappe og kokt laks med Sandefjordsmør.

Vi blir anbefalt saltkjøttet som kommer med hjemmelaget kålrotstappe og hjemmelaget sursøt saus med små epleterninger i.

Maten blir øst opp bak disken, så det er raskt levert, men maten er dessverre ikke helt varm. Etter noen minutter er den helt kald.

Kjøttet er litt smakløst og kjedelig, men det er mørt, og det er rikelig. Sausen er frisk og smaker tydelig av eple. Kålrotstappen er god, og det er flott med biter av gulrot som gir litt å tygge på.

Potetene har de dessverre ikke vært helt snille med. De har en skikkelig seig hinne som gjør det vanskelig å skjære gjennom dem.

Vi gjetter på at de er forkokt og har ligget lenge før de er varmet igjen. Det går rett og slett ikke an å spise dem.

Til dagens hører det med kaffe og dessert. Kaffen er ok, og karamellpuddingen er helt alminnelig god.

Da er det bedre å velge en kake, for her baker de sine egne kaker. I disken er det både bløtkake, sjokoladekake og suksessterte i tillegg til boller og skolebrød.

Vi tar et stykke suksessterte, og den smaker virkelig hjemmelaget med en tykk og saftig mandelbunn og en søt suksesskrem på toppen.

Barnemenyen er helt middels med kyllingnuggets, burger og pommes frites med pølse, men også kjøttkaker og sprøbakt torsk. På tross av kjøttkakene, blir det mye frityr.

Men med menyutvalget som også inkluderer pizza fra Pizzabakeren, så dekker de nok behovet og ønskene til veldig mange.

(Testet av Motor i mars 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)