BURGERE PÅ MENYEN: Signaturburgeren er med chili con carne. Litt mye av det gode syntes vi og gikk for klassikeren i stedet.

Veimat-testen 2019: Heimat Brokelandsheia

Billig og med bra beliggenhet, ellers ikke stort å skryte av

Et fast middagstilbud til 100 kroner hver måned, kjøttkakebuffet til 129 kroner, en fin uteplass og masse lademuligheter utenfor er kanskje det beste med Heimat Brokelandsheia.

Publisert Sist oppdatert

Heimat Brokelandsheia 2019

69 poeng

Heimat Brokelandsheia, Brokelandsveien 6, 4993 Sundebru Ved E18 mellom Kragerø og Risør. Ladestasjon. 5 stk. CCS 50 kW, 5 stk. CHAdeMO 50 kW, 3 stk. Type 2 22, 12 stk. Tesla superladere 135 kW. http://heimat.no/brokelandsheia/

Førsteinntrykk 9/10

Et fint og skjermet uteområde og masse lademuligheter – også Tesla Superchargere, butikker, Vinmonopol og Den Lille Dyrehage like utenfor døren.

Meny 7/10

Lunsjmeny, middagsmeny med seks ulike retter, tre burgere, salater og smørbrød.

Smak 5/10

En grei burger, men den er litt tørrstekt, og vi reagerer på masse majones under salatbladet. Kyllingkjøttet i wrapen er marinert i en litt syrlig, men likevel ufrisk marinade.

Pris 9/10

Alltid en middagsrett til 100 kroner. Kjøttkakebuffet til 129. Biffsnadder til 185 kroner er dyreste rett. Dagens middag til 199 kroner inkluderer dessert og kaffe.

Service 5/10

Servicen i disken er helt midt på treet og utmerker seg verken positivt eller negativt.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny med havregrøt, kjøttkake, hamburger, pølser og bbq kyllingklubber. Lekeapparater ute. Uteplass skjermet fra trafikken og parkeringsplassen. Barnestoler.

Hjemmelaget 7/10

Litt varierende, ferskt kjøtt og fisk stekes på stedet, i tillegg nylagde smørbrød, salater og wraps.

Drikke 6/10

Vann i dispenser, et lite utvalg av brus, braincooler og litt tynn svart kaffe.

Renhold 8/10

Det er ryddig og greit, og det ryddes og vaskes mens vi er der.

Toaletter 5/10

Gjennom en mørk avdeling og inn på et enda mørkere toalett, så det er ikke godt å si noe om verken renhold eller standard.

Fordelen til Heimat Brokelandsheia er beliggenheten – tett på tilbudene på Brokelandsheia med butikker, Vinmonopol og Den Lille Dyrehage, et flott uteområde på baksiden og et stort antall ladere – også Tesla Superchargere – rett utenfor døren.

Kafeen er mer på det jevne – menyen og servicen i disken også.

Og de konkurrerer med Lyngrillen som har større meny og ligger bare rundt 100 meter unna.

Vi har lyst på hamburger og blir anbefalt Cowboy-burgeren. Den har vi spist på Heimat tidligere, og vi synes det blir litt i overkant med chili con carne i en burger.

Derfor bestiller vi en standard burger med ost og bacon i stedet.

Det er en helt grei hamburger. Baconet er godt selv om det ikke er sprøstekt. Burgeren smaker av rent kjøtt og ser hjemmelaget ut, men er litt vel godt stekt. Da blir den tørr.

Brødet er et grovt, ferdigkjøpt burgerbrød som er ristet litt i ovnen, og vi stusser litt over det tykke laget med majones under salatbladet.

Vi bestiller også en kald wrap med kylling. Den inneholder masse friske grønnsaker og salat, og den virker nylaget.

Men kyllingkjøttet har ligget i en marinede som er litt for syrlig og rar på smak – synes vi.

I motsetning til Lasses som også er del av Heimat-kjeden og som ligger 45 minutters kjøring lenger nord, er menyen på Brokelandsheia ganske liten.

Det er en lunsjmeny med omelett og smørbrød frem til klokken 13. Etter det serveres det middag med kjøttkakebuffet, dagens fisk inkludert dessert og kaffe, månedens tilbud som er kjøttpudding denne gangen, kjøttkaker, biffsnadder og fritert rødspette.

Dessuten er det tre burgere på menyen, og i disken er det også smørbrød og wraps med kylling.

Månedens tilbud er Heimats alltid veldig hyggelige middagstilbud til 100 kroner. Men – vi synes påfallende ofte at det betyr kjøttpudding?

Kanskje tar vi feil, kanskje er det tilfeldig. Så sant man ikke er innom ofte, spiller det jo heller ingen rolle.

Et middagstilbud til 100 kroner er uansett bra.

På barnemenyen er det havregrøt, kjøttkake, hamburger, pølser og bbq kyllingklubber.

Prismessig kommer Heimat Brokelandsheia godt ut. Dagens til 100 kroner er et godt tilbud. Kjøttkakebuffet til 129 kroner også (79 for barn under 12 år).

Det dyreste du kan ryke på er biffsnadder til 225 kroner. Burgerne koster fra 149 til 159 kroner. Det betyr at det går fint an å bli mett for under 150 kroner.

For å komme på toalettet må vi gjennom en mørklagt avdeling og inn på et enda mørkere avlukke.

Toalettet er bare oppløst av nødutgangsskiltet, og vi finner ingen lysbryter annet enn til den vesle gangen som skiller herre fra dame.

Men hvem trenger vel lys for å famle seg fram på do ...  

(Testet av Motor i mars 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)