GODT OG RAUST: Det er mye av alt i bacalaoen, og tomatsausen har litt sting.

Veimat-testen 2018: Harran Kro

Kjøttelskere får det de vil ha, men vi gleder oss over mye fisk

Når man kjører mye langs veien, er det godt å komme til et sted som serverer noe annet enn klassikerne. Og særlig når du kan få mye fisk. Bare synd at lite er hjemmelaget.

Publisert Sist oppdatert

Harran Kro

71 poeng

Harran Kro, Namsenvegen 1515, 7873 Harran, ved E6 mellom Snåsa og Namsskogan. Ikke ladestasjon. www.facebook.com/harrankro

Førsteinntrykk 6/10

Solid interiør med bondemøbler og gevirer. Litt trangt ved disken, og menyen er spredt over flere steder, så det er vanskelig å få med seg alt. Rampe til døren. Internett.

Meny 8/10

Flere fiskeretter, bl.a. bacalao, fiskepudding og stekt sei. I tillegg gyroskylling, løvstek, burgere, kjøttpølser og flere dagens.

Smak 9/10

Stor og fargerik porsjon med god og varm bacalao. God på smak og rikelig av alt. God, hjemmebakt mandelbunn med svisker og krem.

Pris 9/10

Gode priser. Middagsretter fra 130 (fiskepudding med hjemmelaget remulade) – 185 kr (bacalao). Sodd 145 kr.

Service 6/10

Litt tafatt, men absolutt ikke uvennlig. Maten blir servert ved bordet.

Barnevennlig 8/10

Ikke barnemeny, men halv porsjon av den vanlige menyen. Barnestoler. Stellebord.

Hjemmelaget 6/10

Enkelte ting som bifflapskaus, remulade og en kake.

Drikke 6/10

Brus, vann fra dispenser, lettøl, sider, øl og vin. Grei kaffe.

Renhold 7/10

Normalt godt renhold, men glassplatene på bordene avslører at de ikke vaskes godt nok.

Toaletter 6/10

Tre separate toaletter. Litt trangt, men rent. Men akkurat som i fjor trekker vi for åpen søppelbøtte til bind og tamponger. Det er fortsatt like udelikat.

Eller har vi misforstått? I fjor noterte vi at de panerte både rødspette og flyndre selv. Enten tok vi feil den gangen, eller vi tar feil nå. Eller kanskje har de bare endret på menyen.

For når vi umiddelbart lar oss begeistre over opptil flere fiskeretter og spør og graver, fordi vi ikke helt kan bestemme oss for om vi har lyst på bacalao eller fiskepudding, stekt sei eller panert flyndre, får vi til svar at ikke noe av dette er ferskt eller laget på huset.

Det eneste som minner om at vi faktisk befinner oss ved bredden av lakseelven Namsen, er en tallerken med gravet laks.

De fleste av disse fiskerettene kan du få nesten hvor som helst, men bacalao er det sjelden å se på veikro. Det er det som avgjør valget. Vi ber om en liten porsjon, men får en stor tallerken med rykende varm og fargerik bacalao. Det er godt med fisk, store, gode skiver med poteter, en tykk og fin tomatsaus med litt sting, og godt med løk og paprika. Bacalaoen er laget på Sunnmøre får vi lokket frem, og de kan sine saker. Dette er en god og raus rett.

Til dessert velger vi i kakedisken. Den er ikke stor, men den ene av kakene er hjemmebakt; en mandelbunn med sviskekrem, og den er god.

Og som et lite P.S. Det er gøy med en kro som spiller litt på lokalt særpreg. En ting er gevirene som stammer fra jakt i området. Men vi synes det er barnslig morsomt når toalettene er merket «guta» og «tausi».

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)