ET LITE WIENERBRØD: Størens Bageri er uløselig knyttet til Bør Børson - og ja, de har wienerbrød, men ikke hjemmelagde.

Veimat-testen 2018: Størens Bageri Vegkro

Denne kroa ble slaktet i fjor, men folk strømmer på

I kraft av navnet er kanskje denne vegkroa den i Norge som kan by på flest positive assosiasjoner. Og populær er den!

Publisert Sist oppdatert

Størens Bageri 2018

71 poeng

Størens Bageri Vegkro, Svartøya 17, ved E6 på Støren sør for Trondheim. Ikke ladestasjon. www.storenbageriogveikro.no

Førsteinntrykk 6/10

Litt forvirrende, inngang via et kjøpesenter. Lett å parkere. Litt merkelig overdådig stil, men samtidig mange koselige detaljer. Ladestasjon. Internett.

Meny 8/10

Her er det mye å velge mellom av middagsmat, småretter, smørbrød, kaker, buffet, pizza og kebab. For mye? Flere vegetaralternativer og tre fiskeretter, laks, rødspette og bacalao.

Smak 8/10

Det meste i buffeten smaker godt. Lasagnen er OK. Enkel salat til, som løftes av at den er frisk, med rødløk og velsmakende dressing. Veldig godt brød og fantastisk svele.

Pris 7/10

Rundt 225 kroner for søndagsbuffet (130 for barn), 149 for lasagne (da måtte vi betale 30 kroner for kaffe), 32 kroner for svele med fyll.

Service 8/10

Hyggelig service, på tross av mye folk – både i kassa og når maten blir servert. Betjeningen går i uniformer, noe som gir et ryddig inntrykk.

Barnevennlig 7/10

Barnestoler og variert barnemeny med hjemmelaget mat. Hjemmelagde cookies til 10 kroner. Liten lekekrok. Mye trapper.

Hjemmelaget 6/10

Veldig mye her er hjemmelaget, og de er flinke til å fortelle om det. Men hjemmelaget betyr ikke nødvendigvis ferskt, det merker vi på lasagnen.

Drikke 7/10

Helt på det jevne, men pluss for at vannet i dispenseren er iskaldt. God kaffe, og mulighet for å ta med kaffe i pappkopper.

Renhold 8/10

Det vaskes og ordnes, men det står et par skitne tallerkener på et bord. Det lukter godt. På mange veikroer lukter det faktisk vondt (bl. a. frityr).

Toaletter 6/10

Båstoaletter i kjelleren. Tørkene med papir har hengt seg opp og det mangler deksel til dorullholderen, men ellers funker det og er rent.

Idet vi parkerer gjør flere andre biler det samme. Med samme mål for øyet. Størens Bageri Vegkro ligger ved et lite kjøpesenter, og du må inn i senteret for å komme til kroa. Ikke så sjarmerende kanskje, i motsetning til navnet, som selvsagt for alltid være knyttet til Bør Børson - og wienerbrød. Men har de wienerbrød? Ja! Men dessverre ikke hjemmelagde ...

I fjor fikk denne kroa hard medfart. I år står det bedre til. For om ikke wienerbrødene er hjemmelaget, så er mye annet laget fra bunnen av. Blant annet dagens lasagne og brødet som følger til. Lasagnen kommer både i vegetarutgave og en variant med kjøtt.

Som vanlig på veldig mange veikroer nå, serveres det også buffet. På søndager har den litt ekstra, og den koster også litt ekstra (225 kroner mot 198 ellers). Her er blant annet kjøttkaker, svinesteik og salt kjøtt, med tilbehør som kålrabi og ertepuré. Det smaker godt, bortsett fra potene, som er «vannete» og kjedelige. 

Ellers er menyen stor, veldig stor (nesten så vi blir litt skeptiske, kan alt dette holde samme kvalitet?), og pizza er med, i tillegg til vanlige vegkroretter, kebab og annet.

Disken med smørbrød er også stor og frister blant annet med hjemmelagde ostehorn. Det er svært sjelden vi finner hjembakst i disken, men ordet bageri gjør jo for så vidt at vi finner det naturlig her. Uansett, de ser veldig gode ut!

Personalet går i uniformer, det er både fint og koselig. Hun som står bak disken er veldig hyggelig, men selger ikke akkurat inn varene. Det er sjelden noen gjør det på norske veikroer, man ekspederer. Greit nok, men når vi oppdager, etter å ha betalt for en vaffel til dessert (ligger under lokk), at det ligger svele i disken, så bytter vi glatt. Den påsmurte svela var så god, at den ville vi solgt inn til alle! Muligens vaflene også var fantastiske, men nystekte var de ikke.

Ellers er interiøret er et merkelig sammensurium, med til dels tunge møbler. Samtidig har kroa flere hyggelige detaljer, som at navnet på den ene avdelingen er Josefines Kammer.

Det står slett ikke så verst til på Støren Bageri Vegkro, som ble åpnet av Rolv Wesenlund i 1991.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)