NORDNORSK FAVORITT: Vollan Gjestestue innerst i Balsfjorden levererer bunnsolid veikromat.
NORDNORSK FAVORITT: Vollan Gjestestue innerst i Balsfjorden levererer bunnsolid veikromat.

Veimat-testen 2018: Vollan Gjestestue, Nordkjosbotn

Helt på topp i Nordkjosbotn

For mange vil Vollan Gjestestue kunne stå som selve definisjonen på en god, norsk veikro: Med husmannskost, effektivitet servering og perfekt beliggenhet.

Publisert Sist oppdatert

Vollan gjestestue 2018

85 poeng

Vollan Gjestestue, Torgveien 2, 9040 Nordkjosbotn, der E6 og E8 skiller lag El-bil-lading: Ja (på Circle K-stasjonen rett ved, 2 stk CCS/Combo 50 kW, 2 stk CHAdeMO 50 kW, 2 stk Type 2 22 kW. https://www.vollangjestestue.no/no/

Førsteinntrykk 9/10

Kroa har en strålende beliggenhet innerst i Balsfjorden der E6 og E8 skiller lag. Gode parkeringsmuligheter. Oversiktlig disk-område, med én linje for kaldmat/kaker og én for varmmat. I varmmat-linja får du noen retter omgående, mens andre lages på bestilling. Ryddig og rent.

Meny 10/10

Menyen er rikholdig. Det lokale avtrykket er tydelig: Boknafisk, sild, finnbiff og torsketunger er ikke på menyer sør for polarsirkelen. Har også supper og bra kaldmat-utvalg, pluss for fristende desserter.

Smak 7/10

Vi testet to varmretter, en som ble lagt opp mens vi ventet (finnbiff) og en på bestilling (torsketunger). Finnbiffen var fin på smak, potetmos på det jevne, mens grønnsakene var for mye kokt. Torsketunger kom med ordinær råkost og kokte poteter helt uten karakter. Tungene var gode, med rikelig med rømme til.

Pris 7/10

Dagens til 175 kroner, inkl. kaffe er ingen upris, men flere av rettene er priset som på en god restaurant – uten å være i nærheten av den kvaliteten.

Service 9/10

God og effektiv.

Barnevennlig 7/10

Rettene på barnemenyen er ikke veldig avanserte, men dagens og lapskaus er begge i barneporsjon. Lekerom og barnestoler. Lekeplass ute.

Hjemmelaget 9/10

Hjemmelaget husmannskost dominerer menyen på Vollan, men her er også hjemmelagde burgere og – ikke minst – desserter. Har er omlag et dusin desserter fra eget kjøkken. Gode!

Drikke 9/10

Rikholdig utvalg mineralvann og lettøl, i tillegg har de lokalt håndbrygget øl. Kaffe fra automat, ganske kraftig og god på smak. Te.

Renhold 10/10

Upåklagelig.

Toaletter 8/10

Rent og ryddig, med tre vaskepunkter daglig. Båstoaletter. Elektrisk håndtørker, ikke papir. Litt slitt, men rimelig velholdt.

Vollan ligger i Nordkjosbotn innerst i Balsfjorden i Troms, akkurat der E8 og E6 skiller lag, og for veifarende nordlendinger har den vært en institusjon gjennom årtier.

Med et smakfullt hotell og konferansefasiliteter i samme bygg har attraktiviteten øket ytterligere. Kroa er ikke like ny, men i god stand. Den bærer preg av at gjestestua er et populært sted.

Men det er maten det skal handle om her. Og heldigvis:

Her finnes ikke noe løvbiff, ikke noe biffsnadder, ikke noe nuggets.

Vollan satser kraftfullt på norsk husmannskost, og her leverer de stødig. Menyen er komponert med gode valgmuligheter både på kjøtt og fisk, og med supper i tillegg. Dessuten er det flere pastaretter og hjemmelagde burgere.

GODT KJØTT: Finnbiff
GODT KJØTT: Finnbiff

…OG GOD FISK: Torsketunger
…OG GOD FISK: Torsketunger

Varmrettene vi testet var okei, men ikke uforglemmelige:

En finnbiff med grønnsaker som var kokt for lenge og torsketunger med helt ordinær råkost og poteter.

Det er ikke de vi kommer tilbake for.

MEN ALLER BEST: De hjemmelagde kakene, som denne Kvæfjordkaka.
MEN ALLER BEST: De hjemmelagde kakene, som denne Kvæfjordkaka.

Men dette er et av de stedene vi har testet som har aller flest hjemmelagde desserter. Kvæfjordkaka vi fikk var aldeles utmerket. Vi har et dusin desserter til å teste!

PS: Alle rettene kan fås som take-away med fem prosent rabatt.

(Testet av Motor i mai 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)