LYST OG FINT: Maten er rimelig, og de har godt med parkeringsplasser og flere ladestasjoner.
LYST OG FINT: Maten er rimelig, og de har godt med parkeringsplasser og flere ladestasjoner.

Veimat-testen 2018: Sognaporten

Rimeligere blir det nesten ikke

Kroa ligger flott til i et lyst, åpent og moderne bygg med store vinduer mot fjellene. Karbonadesmørbrødene er nysmurte, og om ikke annet, så er det billig.

Publisert Sist oppdatert

Sognaporten 2018

67 poeng

Sognaporten, 5745 Aurland. Ved E16 ved Lærdalstunnelen. Ladestasjon. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW, 6 stk. Tesla superlader 135 kW. http://www.sognaporten.no

Førsteinntrykk 8/10

Moderne bygg med store, flotte vinduer ut mot fjellene. God parkeringsplass, bensinstasjon og ladestasjoner. Gratis nett.

Meny 6/10

Menyen er først og fremst merket Stabburet med kjøttkaker, biffsnadder, løvbiff, burgere, frityrstekt rødspette, schnitzel pølser og pizza, men også svinesteik, lapskaus, bagetter og karbonadesmørbrød.

Smak 7/10

Karbonaden er saftig og god og med en grei skje stekt løk på ferdigskivet brød. God lammestek med potetstappe, men grønnsakene er kokt ihjel.

Pris 9/10

Blant de rimeligste veikroene med løvstek og svinestek til 155 kroner og stor porsjon kjøttkaker til 160 som dyreste retter.

Service 5/10

Usedvanlig lite smilende og hyggelig i disken. Men en fra kjøkkenet kommer med et varmt karbonadesmørbrød, og der er det heldigvis et smil å få. Det redder servicen fra et bunnivå.

Barnevennlig 5/10

Barnemeny med kjøttkaker, pølser med potetmos, kyllingnuggets og toast. Toasten er plastpakket. Barnestoler. Softisbar.

Hjemmelaget 6/10

Lapskausen er «stort sett hjemmelaget», uten at vi forstår hva det betyr. Karbonadene er frosne, men laget på huset. Potetstappen også. Ingen av kakene er hjemmebakt.

Drikke 7/10

Brus, mineralvann, juice, melk, sjokolademelk og eplesaft. Lettøl, alkoholfritt øl, øl og sider. Vannet i muggen på disken er ikke kaldt. Ikke isbiter. God kaffe fra termokanne. Kaffemeny fra automat.

Renhold 7/10

Bordene ryddes og vaskes mens vi er der. I fjor påpekte vi at det var ruskete på gulvet relativt sent på dagen. Det er fortsatt ruskete på gulvet, halvannen time etter åpningstid.

Toaletter 7/10

Helt greie båstoaletter med normalt renhold.

Menyen byr stort sett på klassikere fra Stabburet som kjøttkaker, biffsnadder, burgere, rødspette, schnitzel, pølser og pizza.

I tillegg har de lapskaus, karbonadesmørbrød, svinestek, bagetter, smørbrød og kaker.

Hun i disken har ikke noe å anbefale, men kan fortelle at lapskausen «stort sett» er laget på huset. Hva stort sett betyr, får vi ikke noen forklaring på. Meddelsom og på tilbyder'n kan hun ikke akkurat kalles.

Men hun kan i det minste fortelle at alle kakene er frosne og karbonadene er frosne de og, men de er laget på huset.

 

Om de har vært aldri så mye frosne, så frister karbonadesmørbrødene der de står. De er nylagde og kan varmes for deg hvis du vil. Det er et helt greit måltid, men det er ikke mye som løfter opplevelsen til noe annet enn et gatekjøkken med fin utsikt.

Derfor bestemmer vi oss for et nytt besøk. Denne dagen kommer vi i tid til middag, og det står lammestek på menyen, i tillegg til Stabbursklassikerne.

Lammestek med hjemmelagd potetstappe er godt, selv om grønnsakene er overkokt.  

Det finnes ikke hjemmebakte kaker, så vi velger oss en svele i stedet. Den er grei nok, selv om den er smurt med så mye smør at smørsmaken tar helt overhånd.

 (Testet av Motor i februar og april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)