STRATEGISK PLASSERT: Vakker beliggenhet, vellykket arkitektur og rett ved den nye motorveien.

Veimat-testen 2018: Peer Gynt Hotel & Spiseri

Ny kro satser langs E6 – kan dette bli en suksess?

Noen kommer og noen går. Flere veikroer har måttet gi opp langs veien oppover i vakre Gudbrandsdalen. I fjor dukket en ny aktør opp, og vi lot oss begeistre. Holder de koken?

Publisert Sist oppdatert

Peer Gynt Hotel & Spiseri 2018

62 poeng

Peer Gynt Hotel & Spiseri Rustvegen 81, Vinstra. Ved E6 mellom Lillehammer og Dombås. 10 minutter å gå til ladestasjon. 12 stk. Tesla superlader 135 kW. 4 stk. CCS/Combo 50 kW, 4 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. www.frich.no

Førsteinntrykk 9/10

Dette er fortsatt en ny og staselig veikro, med mulighet for overnatting. Internett og ladestasjon. Sjeldent fin og oversiktlig parkeringsplass. Innenfor faller inntrykket litt fra i fjor. Det er liksom litt stussligere.

Meny 5/10

Sånn midt på treet, færre retter enn i fjor. Pizza. Glassplatene menyen presenteres på er ikke så fine. Men dagens og buffet er hyggelig presentert på tavle.

Smak 5/10

Veldig gode karbonader, kjedelig ertepure, kjedelig saus, kjedelige poteter, kjedelig kake. Pasjonsfruktpuddingen er ikke så verst, men smaker et stykke unna hjemmelaget.

Pris 6/10

Ikke billig, men heller ikke dyrt. 189 kroner for dagens, med dessert og kaffe. Buffet til 249 kroner.

Service 5/10

Sånn helt vanlig rett fram service. Det fristes ikke med noe og gjøres ikke innsalg av noe.

Barnevennlig 7/10

Omgivelsene er sjeldent barnevennlige, det er fint lekehjørne inne, og fine utearealer. Barnemenyen er det vanlige; burger, medisterkake, pizza, pølse.

Hjemmelaget 3/10

Her er lite hjemmelaget, bortsett fra karbonadene.

Drikke 5/10

Den vanlige brusen. Deilig friskt vann fra dispenser, isbiter, men mangler noe å ta isbitene med. Kjedelig kaffe.

Renhold 8/10

Ingenting å si på renholdet, men bordet ved siden av er ikke helt ryddet når vi kommer. Det fikses raskt, og bordet vårt blir vasket med et smil.

Toaletter 9/10

Fine toaletter. De to første i rekke er unisex, men går du litt innover finner du separate toaletter. Du føler deg ikke helt som dagens første gjest, men heller ingenting spesielt å utsette.

Peer Gynt Hotel & Spiseri ligger vakkert og godt synlig til fra veien, strategisk plassert ved den nye motorveien gjennom dalen, og arkitekturen er sjeldent vellykket.

Men det viktige er selvsagt hva som befinner seg innenfor dørene, og ikke minst hva som befinner seg i grytene.

Vi blir umiddelbart litt skuffet over førsteinntrykket. Menyen er nå presentert på svarte glassplater, med liten skrift, høyt oppe på veggen. Det er litt sterilt og er ikke noe pluss for interiøret og førsteinntrykket.

Vi synes også det virker som menyen er mer begrenset i år.

En buffet står framme, eller restene etter en buffet… På dessertbordet er det bokstavelig talt kun det aller siste igjen, etter to puddinger og en kake. De fristende kakene fra i fjor ser ut til å være helt borte.

 

Interiøret generelt virker fortsatt nytt og lekkert, og barnehjørnet er fint plassert midt i lokalet. Uteplassene og utsikten er også veldig flott!

Vi har spurt etter hjemmelaget mat, og får vite at dagens, som er karbonader, er det. Det inkluderer også dessert og kaffe, så da blir det karbonader.

Ellers er det burger, løvbiff og pommes frites, selvsagt, men også aure. Den smakte sjeldent godt i fjor, men helhetsinntrykket vårt gjør at vi ikke helt stoler på at det er tilfelle i år.

Det er som om entusiasmen vi opplevde under besøket i fjor er forsvunnet. Men jenta som vasker bordene er både kjapp og hyggelig.

Karbonadene er gode. Ertestuingen smaker som om den er fra pose, og potene er heller ikke noe å skryte av. Sausen er grei, verken mer eller mindre.

Desserten er som sagt et sørgelig kapittel, og sjokoladekaken som tilbys er rett og slett ikke god. Pasjonsfruktpuddingen er ikke så verst.

Kaffen er kjedelig.

Peer Gynt Hotel & Spiseri var i fjor en del av kjeden Utvalgte Spisesteder. Den er også del av en kjede ved navnet Frich's.

De har en jobb å gjøre.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)