HYGGELIG TUN: Det er god plass og nyoppusset på Skeid Kro. I tillegg frister de med lokal og hjemmelaget mat.

Veimat-testen 2018: Skeid Kro

God mat i hyggelige omgivelser

En ferd gjennom Gudbrandsdalen og videre mot Skjåk er en fryd for øyet. Men blir et stopp på Skeid Kro i Bismo en fryd for ganen?

Publisert Sist oppdatert

Skeid Kro 2018

76 poeng

Skeid Kro, Skeimoplassen 8, 2690 Skjåk, langs RV15 i Bismo. Tilknyttet Skjåk Turistheim. Tesla superlader 135 kW.

Førsteinntrykk 9/10

Fint tun med godt med parkering, hyggelig inngang, ingen skrikende skilt, blomster i krukkene. Veldig fint og nyoppusset innendørs. Friske blomster på bordet.

Meny 8/10

Masse på menyen! Reklamerer med lokalmat, uten at det er veldig synlig. Her er pizza, hamburgere og fish&chips, hjemmelagde pølser supper, rødspette og mye annet om hverandre. Buffet.

Smak 7/10

Kjøttsuppa er noe av det som skal være lokalt, den kommer med gryn fra Skjåk og gule erter står det. Men hvor var de? Alminnelig god suppe. Varmet rundstykke, smaker OK. Veldig god karamellpudding.

Pris 7/10

Buffeten til 216 kroner er prisgunstig. Den høres og ser god ut, men uten lokalt preg. Vi ender med suppe, karamellpudding og en kaffe til 190 kroner. Ikke billig.

Service 7/10

Entusiastisk og vennlig bak kassa. Litt varierende om serveringen ved bordet kommer med et smil eller ikke.

Barnevennlig 7/10

Barnemenyen er over snittet i utvalg. Barn betaler 14 kroner per år for buffet. Sofakroker, luftig og fint. Barnestoler.

Hjemmelaget 7/10

Alt er hjemmelaget, sier hun i disken, bortsett fra tomatsuppe og fish&chips. Og, vi antar, også bortsett fra pizzabunner, hamburgerbrød og pommes frites? Det ser i hvert fall sånn ut. Gele og puddinger på buffeten er vel heller ikke hjemmelaget?

Drikke 6/10

Brus, en juice, deilig friskt vann, anonym kaffe.

Renhold 10/10

Rent og ryddig, bordene ryddes kjapt, og tørkes av, ikke noe å sette fingeren på av noe slag. Det hjelper også at alt er nyoppusset.

Toaletter 8/10

Fine nyoppussede toaletter, men likevel med båsfølelse. Rent og ryddig.

Etter å ha besøkt hjemmesiden deres som lover mye lokalt særpreg, er det i hvert fall ikke noe i veien med forventningene.

Kroa ligger på et hyggelig tun, i en brunbeiset trebygning. Det er ikke alt for mange prangende skilter utenfor heller. Men må det være et svært plastikkskilt av Diplom-is figuren fordi man selger Diplom-is?

Det første som møter oss innendørs er ellers en disk med plastinnpakkede kaker (ikke fristende) og fargeløse horn med svarte valmuefrø, av det slaget som ikke smaker noe særlig. Og dette noen få kilometer fra bakeriet i Lom?

Når vi løfter blikket oppdager vi en svært rikholdig meny, og bak disken opplever vi en smilende og hyggelig ansatt som gir service utover det vanlige.

Hun forklarer med glede om buffeten, som er plassert i midten. Her er både lam og okse, to forskjellige typer poteter, samt grønnsaker.

Men dessertbordet som er inkludert, er ikke så fristende. Da får vi mer lyst på hjemmelaget karamellpudding.

Dessuten er det svært mye annen mat å velge i. Alt er hjemmelaget, sier hun som står i kassa, bortsett fra fish&chips og tomatsuppen som ikke er laget fra bunnen av.

Her er også pizza og burgere, så det er den sedvanlige blandingen, men i tillegg er det i hvert fall gjort synlige forsøk på å bruke lokale tradisjoner og lokale råvarer.

Her har de blant annet hjemmelagde pølser, som har vunnet flere priser. Vi oppdager også at de har en lokal kjøttsuppe med gryn fra Skjåk og gule erter.

Dette er en stor kro, så selv med en jevn strøm av kunder er det god plass, og lokalet er lyst, rent og delikat.

Her er mange lokale gjester, skjønner vi på praten. Med en pris på buffeten på 216 kroner inkludert kaffe og dessert, er det forståelig. Vi betaler 190 kroner for suppe, dessert og kaffe.

Kjøttsuppa smaker alminnelig godt den, men vi finner verken gryn fra Skjåk eller gule erter, derimot er det kjøttrester i tillegg til kjøttbollene. Vi ville gjerne hatt mer grønnsaker. Men den er rykende varm, og det er bra, for det er litt kaldt i lokalet.

Suppa serveres ved bordet, og her er servicen på et helt alminnelig akseptabelt nivå. Bordene ryddes fortløpende og oppmerksomt, og det holdes rent. Det er ualminnelig bra.

Likevel er denne kroa dessverre ikke verdt noen omvei, slik vi nesten hadde håpet. Men kjører du forbi er den et anstendig sted å stoppe.

Den har noe for enhver smak. - Om det er et pluss eller minus er vi veldig usikre på.

(Testet av Motor i mai 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)