SLAPPE GREIER: Kjøttkakene er bedre på kroa 10 minutter lenger nordover, og sausen og grønnsakene er bare ikke til å spise opp.
SLAPPE GREIER: Kjøttkakene er bedre på kroa 10 minutter lenger nordover, og sausen og grønnsakene er bare ikke til å spise opp.

Veimat-testen 2018: Korgen Vertshus

Vi har vel opplevd hyggeligere service

Det er en morsom øvelse å spise kjøttkaker på to steder med 10 minutters mellomrom. Da er det lett å teste hvilke som er best, og det er ikke disse.

Publisert Sist oppdatert

Korgen Vertshus

62 poeng

Korgen Vertshus, Olderneset, 8646 Korgen, langs E6 mellom Mosjøen og Mo i Rana. Ladestasjon. 3 stk. CCS/Combo 50 kW, 3 stk. CHAdeMO 50 kW, 3 stk. Type 2 22 kW. http://korgen-vertshus.no

Førsteinntrykk 7/10

Pent, åpent lokale med gode stoler. Bensinstasjon, ladestasjon, vinmonopol og lite kjøpesenter. Internett.

Meny 6/10

Litt lite variert meny med tre dagens som er laks, kjøttkaker og saltkjøtt. I tillegg burgere, pizza, kebab, biff, karbonader, omelett og et par småretter.

Smak 6/10

Kjøttkakene er helt ok, og potetene er gode. Resten er bare ikke til å spise opp. Kaken er god, men den er neppe nylaget.

Pris 7/10

Tre dagens med kaffe til 180 kroner. Burgere fra 110-185. Biffsnadder 180. Biff 250 kroner. Omelett fra 115.

Service 4/10

Ikke spesielt hyggelig service og veldig lite tilstede.

Barnevennlig 4/10

Ingen barnemeny får vi vite. Lekehjørne. Barnestoler.

Hjemmelaget 6/10

Kjøttkaker og et par kaker.

Drikke 6/10

Brus, kaldt og godt vann i dispenser. Kakaomaskinen er i ustand. Skjenkebevilgning. Litt syrlig traktekaffe.

Renhold 7/10

Ryddig, litt rufsete på stoler, bord og gulv i 17-tiden om ettermiddagen. Bordene ryddes raskt.

Toaletter 9/10

Veldig pene, nyoppussede toaletter, men åpen søppelbøtte på avlukkene.

Normalt heier vi på hjemmelaget, og disse kjøttkakene er hjemmelaget. De er på ingen måte dårlige, bare litt for salte og med en litt seig skorpe. Sausen derimot, den klarer vi ikke å bestemme. Hva smaker den? Den smaker ikke brun saus, og den smaker ikke godt.

I tillegg er den ikke varm. Ertestuingen er tørr og melen, men smaken er ikke så verst. Den er bare ikke i nærheten av så god som ertestuingen på Bjerka Kro, 10 minutter lenger nord. De grove kjøttkakene deres var også bedre, selv om hun i disken ikke ante hvor de kom fra.

Gulrøttene på Korgen er de samme riflete frosne skivene. De er bare enda slappere enn hos naboen, og ikke noe gode. De må ha ligget i vann lenge denne dagen, og selv for en som er over middels glad i grønnsaker går det bare ikke an å spise dem. Bare potetene er bedre her, men de er til gjengjeld gode – for en gangs skyld!

Kjøttkaketallerken med like mange kjøttkaker og like mange poteter, er 25 kroner dyrere her. (180 kroner, 155 på Bjerka Kro). Men servicen er omtrent like lite hyggelig begge steder.

Mandelbunnen på kaken er saftig, god og med grovmalte mandler. Kremen på toppen er begynt å stivne litt, har den stått siden i går? Friske bær på toppen er redningen.

Lokalet på Korgen Vertshus er hyggelig. Det er stort og åpent, pent pusset opp og med gode, polstrede stoler og artige antikviteter og musikkinstrumenter oppunder taket.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)