KALDT BEDRE ENN VARMT: Torsketungene svømmer i olje, og kjøttet er tørt og hardt, men det kalde tilbehøret er godt.

Veimat-testen 2018: Lofoten Turistsenter

Vi gledet oss for tidlig

Torsketunger er liksom uløselig knyttet til Lofoten, og på denne buffeten har de nettopp det, men det er dårlig gjort å bade dem i olje.

Publisert Sist oppdatert

Lofoten Turistsenter 2018

70 poeng

Lofoten Turistsenter, 8360 Alstad, ved E10 i Lofoten. Ikke ladestasjon. www.lofotenturistsenter.no

Førsteinntrykk 8/10

Stort, åpent lokale med god plass og en hyggelig disk. God parkering. Overnatting. Internett.

Meny 8/10

Buffet flere dager i uken. Denne dagen er det fire retter på buffeten med bl.a. nordnorske spesialiteter som torsketunger, saltkjøtt og oksesmåstek.

Smak 6/10

Varmmaten er enten steintørr eller litt slapp, men alt av det kalde tilbehøret er godt og friskt.

Pris 6/10

Buffet til 260 kroner. Ingen ting annet på menyen denne dagen. Da har du heller ikke noe prisvalg.

Service 7/10

Flere er tilstede og rydder og ordner, men det er liten oppmerksomhet mot gjestene og lite smil å få.

Barnevennlig 7/10

Halv pris på buffeten. Barnestoler. Bord med lego.

Hjemmelaget 9/10

Lite ferdigmat på menyen, det meste er rent kjøtt eller fisk og grønnsaker. Potetsalaten, råkosten og limonaden er også hjemmelaget, men ikke alt på dessertbordet.

Drikke 6/10

Et lite utvalg brus, hjemmelaget limonade, kaldt vann i glassbeholder. Kaffen er litt for syrlig.

Renhold 8/10

Det ryddes raskt, og de er stadig tilstede for å passe på at buffeten ser delikat ut. Visne roser på alle bord trekker ned.

Toaletter 5/10

Enkle båstoaletter. Det lukter litt ufriskt, og søppelbøtten er full.

Torsketunger kan være så utrolig godt når de er sprøstekte, varme og med frisk råkost til. Derfor er gleden stor over å finne torsketunger på buffeten sammen med saltkjøtt og oksesmåstek som også hører Nordland til.

Men vi gledet oss for tidlig, for ingen mat har egentlig godt av å ligge i varmebad hele dagen. Heller ikke torsketungene. De er panert og stekt med løk, men ligger dynket i olje i karet. Derfor er de blitt helt myke utenpå og har mistet alt det som frister med torsketunger.

På Lofoten Turistsenter er det buffet flere dager i uken får vi vite, og ved siden av torsketungene, saltkjøttet og oksesmåsteken, er det også kyllinglår på bordet.

Vi har fått servert skikkelig mørt og godt saltkjøtt på Lapphaugen Turiststasjon nord for Narvik, og det er gøy å smake om dette kan være noe i nærheten.  I det vi letter på lokket skjønner vi at det ikke er helt det samme.

Saltkjøttet er steinhardt og har en hard skorpe på den ene siden. Potetene smaker ingen ting, men er i hvert fall ikke vonde. Den amerikanske grønnsaksblanding er tam. Kålrotstappen hadde hatt godt av litt smør og krydder, men rødkålen er god.

 

Nå høres dette kanskje trøstesløst ut, men det er det ikke. Det beste på hele buffeten er det kalde tilbehøret, synes vi. Tomatsalaten, den grønne salaten med ananas og eple, potetsalaten med gode potetbiter og rømme, og den friste råkosten.

Limonaden vi får å drikke til, er hjemmelaget og akkurat passe syrligsøt. Det er altså bare varmmaten som ikke har særlig godt av å ligge på en buffet.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)