TOMT OG STILLE: Det er lite folk, og da er det selvfølgelig hensiktsmessig med en liten meny. Men 210 kroner for en buffet med to retter og to desserter er dyrt.

Veimat-testen 2018: Kobbelv Vertshus

Stille før det store innrykket

Det er kanskje urettferdig å vurdere dette stedet utenom høysesong, for menyen er tydeligvis tilpasset lavsesong.

Publisert Sist oppdatert

Kobbelv Vertshus 2018

64 poeng

Kobbelv Vertshus, Sørfjordmo, 8264 Engan, ved E6 nord for Fauske. Ladestasjon. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. www.kobbelv.no

Førsteinntrykk 7/10

Fin beliggenhet ved vannet. Litt rotete med traller med skittent servise, iskremdisk og et bord med tallerkener. Usikkert om det skyldes oppussing. Ladestasjon. Internett.

Meny 6/10

Veldig liten meny i lavsesong. Buffet med bare to retter og to desserter. I tillegg salt kjøtt og småretter som smørbrød med elg- eller fiskekarbonade, salater og møsbrømlefse.

Smak 7/10

Maten på buffeten er halvkald og biffsnadderet er tørt og for salt, men grønnsakene er sprø og fiskesausen fantastisk god. Salaten er frisk, og karamellpuddingen god.

Pris 6/10

Buffet med to varmretter, gele og karamellpudding til 210 er dyrt sammenlignet med større buffeter. Småretter fra 86-146 kroner. Du kan be om liten porsjon til lavere pris.

Service 6/10

Hyggelig i disken, men totalt fraværende både når vi kommer og etter at vi har betalt

Barnevennlig 7/10

Barn kan få liten eller middels porsjon av dagens. Barneburgere i høysesong. Barnestoler. Lite lekehjørne.

Hjemmelaget 7/10

Lite ferdigmat på menyen. Fisken er panert på huset, og potetene er ikke vakuumpakket. Kjøpekaker og ferdigkjøpte wienerbrød.

Drikke 6/10

Brus. Melk og juice i dispenser. Vann i mugge på benken. Sur kaffe. skjenkebevilling.

Renhold 6/10

Rent og ryddig, men bordene blir ikke ryddet mens vi er der, og en tralle med skittent servise langs veggen er ikke hyggelig.

Toaletter 6/10

To separate toaletter. Litt slitt, men ok. Mangler tørkepapir.

I hvert fall henger det en meny oppunder taket med langt flere retter enn det er mulig å få. De er ikke priset, og når vi oppdager torsketunger på en engelsk meny får vi beskjed at det hender de har det på buffeten om sommeren.
Dermed er det bare tre middagsvalg denne dagen. To av rettene ligger på buffeten – panert torsk og biffsnadder. I tillegg kan vi få saltkjøtt med stappe.

Maten på buffeten er som vanlig ikke varm. Det er pussig at det skal være så vanskelig å holde skikkelig temperatur. Men utover det er det ikke den verste buffeten vi har vært ute for.
Torsken er panert med egg og mel, men paneringen holder seg ikke sprø når fisken blir liggende på en buffet. Fisken er likevel god på smak, og fiskesausen er faktisk kjempegod.
Biffsnadderet har fått litt hard medfart. Det er tørrstekt og for salt, men smaken er ikke så verst.
De stekte potetene er gode, selv om de også blir slappe av å ligge lagvis på en buffet. Potetene har fått beholde skallet og er ikke av den vakuumpakkede sorten. Skulle ønske flere kunne lære av det.
Grønnsakene er sprø og ikke overkokte, og salaten har klart seg ganske bra under lampene.

Til dessert er det grønn gelé med vaniljesaus og karamellpudding. Karamellpuddingen smaker ordentlig av karamell.
Smaksmessig er det altså ikke så galt, men inntrykket du sitter igjen med er likevel en litt slapp buffet. Hadde maten vært nylaget, ville det ha vært noe helt annet. 
(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)