FARGERIKT OG FRISTENDE: Saftig kylling i kokosmelk er et alternativ til mer tradisjonelle norske retter.

Veimat-testen 2018: Ginas Kafé og Bar

Når du kjører veilangs er det deilig å få servert mat som ikke er brun

På tross av det norskklingende navnet, er dette mer av en asiatisk kafé enn en norsk veikro. Kjøttkaker kan du få likevel.

Publisert Sist oppdatert

Ginas Kafé og Bar 2018

72 poeng

Ginas Kafé og Bar, Trollvikveien 26B, 8530 Bjerkvik Ladestasjoner ved Bjerkvik Hotell like i nærheten, 2 stk. CCS/Combo - 50kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. For åpningstider, se Facebook-siden deres.

Førsteinntrykk 7/10

Sterk frityrlukt, men hyggelig lokale med stearinlys og plastblomster på alle bord. En stor åpen disk, men bildene av mat som ikke er på menyen forvirrer. Internett.

Meny 8/10

Stor meny med hovedsakelig asiatiske retter, men også en del norsk mat som kjøttkaker, svinestek, laks og karbonade. Småretter med burgere, smørbrød og salater.

Smak 8/10

Fargerikt og med sprø grønnsaker og saftig kylling, men kokosmelksausen blir veldig kraftig og litt voldsom. Lekker, saftig bløtkake med masse friske bær.

Pris 8/10

Middagsretter mellom 160 og 190 kroner. Alle inkluderer kaffe.

Service 8/10

Alminnelig hyggelig service. Maten blir servert ved bordet, og vi blir tilbudt å få med resten av maten i en pakke.

Barnevennlig 5/10

Stusslig barnemeny med pølser, kyllingnuggets, hamburger og chips. Ikke mulig å få liten porsjon av de asiatiske rettene, men kanskje de norske, sier de. Barnestoler.

Hjemmelaget 8/10

Alle de asiatiske rettene, også kakene.

Drikke 6/10

Brus. Kaldt vann med isbiter i mugger på disken. Kraftig kaffe som er litt for hardt brent for denne testerens smak.

Renhold 7/10

Alminnelig rent og ryddig.

Toaletter 7/10

Enkle toaletter, men det lukter friskt. Normalt godt renhold.

Det er to ting som er skadelidende på norske veikroer, sånn generelt sett. Og det er potetene – nesten alltid vakuumpakket og ikke særlig gode, og det er grønnsakene. De er ofte overkokt, har kanskje ligget i vann hele dagen så de ikke smaker annet enn vann, og det er altfor lite av dem. Der har vi mye å lære av et asiatisk kjøkken.

Når vi kommer i disken og spør om anbefalinger, får vi raskt tre-fire forslag til gode asiatiske retter. Det er biffkjøtt, kylling og scampi i ulike sauser.

Vi bestemmer oss for en kyllingrett med kokossaus. Den kommer som en liten gyllen sol på tallerkenen. Pent lagt opp, nærmest oransje på farge og med masse fargerike strimler av ulike grønnsaker. Det er sånt som frister.

Grønnsakene er sprø og fine, bortsett fra minimais som har tydelig smak av hermetikk.

Kyllingbitene er saftige. Der har også mange norske veikroer noe å lære.

Vi kan selv bestemme hvor sterk vi vil ha sausen og velger middels. Den er ikke for sterk, men veldig kraftig og litt overveldende som sauser med mye kokosmelk fort kan bli.

Til vanlig har de tre-fire kaker, men denne dagen er det stort kakebord, og alle kakene er hjemmebakt.

Bløtkaken med masse friske bær på toppen, er saftig og god med en frisk jordbærkrem i midten.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)