HIMMELSK: Markens Grøde Spiseri på Hamarøy er det beste spisestedet vi har testet mellom Narvik og Bodø.

Veimat-testen 2017: Markens Grøde, Hamarøy

Fruktbart og fint på Hamarøy

Javisst, vi lar oss sjarmere av navnet Markens Grøde Spiseri. Her har de høstet og bearbeidet litt av hvert. Selv om det som serveres er av ujevn kvalitet er helhetsinntrykket bra.

Publisert Sist oppdatert

Markens Grøde

86 poeng

Markens Grøde Spiseri ligger langs E6 ved Innhavet i Nordland, ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

For det første et veldig fint navn. Gode parkeringsforhold. Luftig og fint lokale som gir et ryddig inntrykk og dessuten lukter godt.

Meny 9/10

Veldig variert meny, nesten så variert at du begynner å lure på hvor stor meny det er mulig å ha og samtidig holde jevn kvalitet. Men rikholdig og fristende presentert, det skal de ha.

Smak 9/10

Dette smaker veldig godt, med et lite minus for potene, som vi gjerne skulle hatt melne og dampede til den gode sausen. Pluss for godt flatbrød fra Røros.

Pris 10/10

Med anledning til å forsyne seg flere ganger vil vi si at dette var, om ikke et kupp, så i hvert fall en svært god pris. Dessuten pluss for egen pris for pensjonister (145 kroner).

Service 8/10

Vennlig, smilende, men litt utrent personale. En hyggelig kokk stakk hodet ut og forsikret at den gode sausen vi spiste var laget fra bunnen av.

Barnevennlig 8/10

Stort og luftig lokale, mange barn blant gjestene, mye mat i «alle størrelser» å velge mellom, men ikke spesielt tilrettelagt for barn.

Hjemmelaget 7/10

Mye av maten er hjemmelaget, men ikke dessertene. Kanskje en idé å ha færre ting? Det er noe med navnet som i hvert fall skaper den type forventninger hos oss.

Drikke 9/10

Masse å velge mellom, tradisjonelt, men også spennende med litt annerledes drikker fra Den lille brusfabrikken. Ingefærølet fungerte godt til lammet. Vann og stor bolle med isbiter lett tilgjengelig.

Renhold 10/10

Her var det orden, bordene var ryddet og vasket, ikke noe søl rundt buffeten.

Toaletter 8/10

Helt OK toaletter, det lukter også renvasket og alt er på stell. Men her er det ikke akkurat nyoppusset.

Det virker stille akkurat i det vi kommer inn døra, men det kan skyldes det fine været ute. Hun i kassa smiler i hvert fall som en sol.

Det er veldig mye å velge mellom, pizza og burgere her også gitt.

Heldigvis også en mengde andre retter som frister, i tillegg til to dagens, som er kyllingsandwich med bacon, currysaus og søtpotet eller lammeskank.

Noen av de faste rettene bærer navn det er lagt arbeid i, som Smaken av Norge. Det er røykelaks med dillkrem på flatbrød. Eller hva med Vestfjordskinke?

Lettrøkte skiver av hvalkjøtt med noe de har kalt snørømme.

Her er det mye å få vann i munnen av.

NAM-LAM: Lammeskank på Markens Grøde

 

Lammeskank, som altså er dagens middag, virker også veldig forlokkende. Det er ikke ofte lammeskank serveres veilangs. For 177 kroner, med kaffe og anledning til å forsyne seg flere ganger er den også et godt kjøp.

Det viser seg at kjøttet er smakfullt og mørt med nydelig hjemmelaget saus, grønnsakene er faktisk ikke overkokt (blomkål og brokkoli), og det er tyttebær og knasende sprøtt flatbrød fra Røros til.

Potetene er riktignok litt vasne, men i det minste uten det forferdelige tørkede persilledrysset som alt for mange bruker.

Det hele akkompagnert av smilende service altså, men utrent. Vi spurte spesielt i kassa om de hadde noen gode drikker å by på, nei, noe annet enn brus, nei ...

Men i hylla bak oss sto det både ingefærøl og cider (alkoholfri) i hylla, i fristende flasker til og med.

Og ved vannkrana sto en bolle med isbiter.

DESSERT: Soft-is med nyrørte bær

 

Lokalet er trivelig, og vi liker oss her. Etter hvert fylles bordene opp. Det er fredag ettermiddag, og mange kjøper pizza, men den andre halvparten kjøper faktisk lammeskank.

Desserten (dagens) var nyrørte bringebær med softis og et par kjeks. Til 83 kroner var ikke det noe kupp.

Og når du serverer softis med nyrørte bær så bør den ikke pyntes med rød saus som smaker som den kommer fra flaske.

Vi legger ellers merke til at flere lokale gjester spiser her, det er alltid et godt tegn.

Markens Grøde Spiseri er absolutt et sted verdt et stopp, og det beste vi testet på strekningen Bodø-Narvik.