DET SER LEKKERT UT: Men både røykelaksen og karbonaden ser bedre ut enn det smaker.

Veimat-testen 2018: Markens Grøde

Et stort pluss for lokale råvarer

Du føler ikke at du kommer på en veikro når du kommer inn i spisesalen. Det skyldes en stor og innholdsrik meny – og prisene.

Publisert Sist oppdatert

Markens Grøde 2018

72 poeng

Markens Grøde, Hamarøy Hotel, 8260 Innhavet, ved E6 på Hamarøy. Ladestasjon. 6 stk. Tesla superlader 135 kW www.hamaroyhotel.no/mat-og-drikke/

Førsteinntrykk 7/10

Hotell med kafé i resepsjonsområdet. Litt trangt rundt en frokostdisk i rommet. Gode, polstrede stoler og sofaer. Stor parkering. Ladestasjon. Internett.

Meny 9/10

Stor meny med et visst lokalt preg, som ishavsrøye, grillet tørrfisk, lammefilet og reinsdyr. Småretter, forretter, burgere, pizza.

Smak 7/10

Salt og anonym røkelaks på altfor salt dillkrem. Anonym karbonade og fryktelig sur syltet løk. Godt brød. En vellykket reinsdyrbiff – hvis du ser bort fra den veldig kraftige sausen.

Pris 6/10

Flere retter godt over 200 kroner. Men også billigere middagsretter som pasta til 159 kroner og dagens til 180. Småretter fra 120 kroner.

Service 7/10

Normalt hyggelig service.

Barnevennlig 8/10

Halv pris av alle retter til barn. Barnestoler.

Hjemmelaget 6/10

Altfor lite, svarer hun i disken når vi spør. Men en del av råvarene er lokale. Karbonadene lages hos en liten lokal leverandør. Hjemmelaget potetmos.

Drikke 8/10

Brus, ingefærøl, eplemost, lettøl. Vann, melk og juice i dispenser. Isbiter. Slush. Små kartonger med kaffedrikker og juice. Skjenkebevilgning. Fyldig, men ikke spesielt god kaffe.

Renhold 8/10

Normalt rent og ryddig, og bordene blir raskt ryddet.

Toaletter 6/10

Slitte båstoaletter i kjelleren. Åpen søppelbøtte inne på avlukkene er ikke delikat.

Vi har ikke noe problem med å betale for kvalitet, men når svært mange av hovedrettene ligger på godt over 200 kroner (fra 235 til 289 kroner) gjør det et godt innhugg i budsjettet.

Man kan naturligvis komme billigere unna det ved å velge pasta i fløtesaus (159,-) dagens (viltgryte med hjemmelaget potetmos 180 kroner) kjøttkaker (181,-) eller skinkeomelett (179,-).

Men så er dette nok like mye en restaurant for hotellets gjester og for lokalbefolkningen.

Beliggenheten er likevel grei med tanke på veifarende med ladestasjon, bensinstasjon rett over veien og stor parkeringsplass.

Maten er lekkert lagt opp, og flere av rettene på menyen har lokal forankring som grillet tørrfisk, ishavsrøye, lammefilet fra en lokal gård og reinsdyrbiff fra Saltfjellet.

Vi gikk for røkelaks på dillkrem og karbonade med aioli og syltet løk. Smakene henger bare ikke sammen med nivået på presentasjonen. Det ser så lekkert ut, men det er enten altfor salt (laksen og dillkremen), altfor surt (den syltede løken) eller ganske anonymt (laksen igjen og karbonadene). Men sidemannen skryter uhemmet av reinsdyrbiffen. Den var j ... god.

 

To dager senere er vi derfor tilbake for å prøve reinsdyrbiffen. Vi får spørsmål om hvordan vi vil ha den stekt, og når vi ønsker oss den litt rød, så får vi det. Biffen er solid, enda vi har bedt om liten porsjon og til og med fått litt avslag i prisen for det. Kjøttet er rødt og mørt og lekkert. Sausen er litt for kraftig for vår smak. Den tar helt luven av kjøttet, men det er jo bare å unngå den.

De ovnsbakte grønnsakene – en blanding av sopp, løk, squash, aubergine, paprika og brokkoli er godt krydret og et veldig godt tilbehør. Fløtegratinerte poteter er alltid en vinner. Disse er også godt krydret og rykende varme og deilige. Ved siden av kommer en skje med frisk ripsgele, og alt er delikat lagt opp på pent servise.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)