LOKAL FISK: Varm, nystekt - og litt tørrstekt, røyr med poteter og agurksalat.

Veimat-testen 2018: Bimbo Veikro

Endelig! Her får du tradisjonsmat og lokale retter

Noe av det morsomste med å spise langs veien, er å smake på noe helt lokalt, noe du ikke får hvor som helst.

Publisert Sist oppdatert

Bimbo Veikro

71 poeng

Bimbo Veikro, Saltfjellveien 34, 8613 Mo i Rana. utenfor sentrum av Mo i Rana på E6 retning Narvik. Ikke ladestasjon. http://bimboveikro.weebly.com

Førsteinntrykk 7/10

Mørkt, hytteaktig interiør. Litt trang parkering ved bensinstasjon. Stor og oversiktlig tavle i døren informerer om dagens retter. Internett.

Meny 9/10

Pluss for lokale retter! Godt spenn med bla. får i kål, røye, lammegryte og suovas (røkt reinkjøtt) på dagens. I tillegg biffsnadder, løvstek, kjøttkaker, pizza og burgere etc.

Smak 8/10

Tørrstekt ørret med frisk agurksalat. Potetene er ikke varme. Suovas kan minne om kebab, men det røykte kjøtter er rein. God lefse med gomme.

Pris 7/10

En del retter til nesten 200 kroner, flere godt over (pepperbiff 275 og biff av ytrefilet fra 230-295), men også kjøttkaker til 150 og suovas til 140. Alle dagens inkl. kaffe.

Service 6/10

Veldig varierende, fra sur til kunnskapsløs til hyggelig og med god kjennskap til det de serverer.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med biffsnadder, burger, pizza, pølse, kyllingbryst og toast. Halv porsjon av dagens. Lite lekehjørne.

Hjemmelaget 9/10

Det meste er laget på huset og en del av lokale råvarer. Lefser lages lokalt, og et par av kakene er hjemmebakt.

Drikke 6/10

Brus. Vann og juice i dispenser. Øl og lettøl. Kakao fra maskin. Sur kaffe.

Renhold 7/10

Alminnelig rent og ryddig, men bordene er ikke vasket ordentlig etter forrige gjest.

Toaletter 5/10

Trange båstoaletter.

Kjøttkaker er bra det, og vær ikke redd. Det får du på Bimbo i Mo i Rana også. Løvstek, biffsnadder, pizza og burgere òg.

Men det er det andre som gjør det morsomt å spise her.

Suovas for eksempel - røykt reinkjøtt, omtrent som reinskav eller finnbiff, men rullet i en lefse med rødløk, agurk og aioli.

 

Typisk festivalmat og en populær lunsjrett, fordi den er lett å ta med seg, forteller kjøkkensjefen. Han redder oss heldigvis fra en litt uerfaren fyr som hverken forstår eller kan. (Servicen er generelt veldig varierende. Du kan ikke være sur når du jobber på veikro.) 

Men som sagt blir vi reddet, og kjøkkensjefen kan fortelle om lokale lefser med gomme og om fersk røyr (en ørretfisk) fra en lokal leverandør.

Sånt blir det mersalg av.

For ikke bare vil vi smake på den ferske røyren, vi blir jo nødt til å prøve oss på suovas og krinalefse med gomme også.

Vi må bare nevne at det også står får i kål, stekt kveite, lammegryte og biff på menyen. I tillegg til smørbrød og kaker.

 

Kjøkkensjefen tilbyr seg i tillegg å pakke både suovas og lefse for oss, så vi kan få det med oss i bilen.

Fisken får vi servert ved bordet, og den er så varm og nystekt at det freser av den. Stekeskorpe på fisken kan være godt det, men ikke når det betyr at hele fisken er tørrstekt, som i dette tilfelle.

Agurksalaten er frisk og sprø, men kunne hatt godt av litt eddik. Potetene passerer så vidt, og de er ikke varme.

Vi kjører likevel lykkelig videre, for vi har suovas og krinalefse med i bilen. Suovas med skavet, røykt reinkjøtt gir litt en litt slafsete kebabfølelse, men ikke på noen dårlig måte.

Det er mye av alt, både av smak og sauser, og vi skjønner hva kjøkkensjefen mente med festivalmat.

 

Krinalefsen er helt i den andre enden, en typisk tradisjonslefse med gomme på toppen. Litt forsiktig i smaken, men god til kaffen.

Sånn kjører vi altså over Saltfjellet og passerer Polarsirkelen – og der ser vi sannelig reinsdyr.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)