LOKAL SPESIALITET: Møsbrømlefse er en lefse som smøres med brunostsaus med melk, sukker og sirup.

Veimat-testen 2018: Nordnes Camp & Bygdesenter

Dessertbonanza og nordnorsk møsbrømlefse

Om du skal prøve noe som er virkelig lokalt, skal du prøve møsbrømlefse. Det er godt og mektig, og du er trolig mett resten av dagen.

Publisert Sist oppdatert

Nordnes Camp & Bygdesenter 2018

71 poeng

Nordnes Camp & Bygdesenter, 8255 Røkland, ved E6 mellom Polarsirkelen og Fauske. Ikke ladestasjon. www.facebook.com/Nordneskroa

Førsteinntrykk 7/10

Campingplass med en hyttelignende veikro med bygdemøbler og suvenirutsalg. Grei parkering. Litt trangt ved buffeten. Internett.

Meny 8/10

Middagsbuffet hver dag. Biffsnadder, grillet kylling, burgere, småretter og lokal møsbrømlefse. Spesielt godt utvalg av desserter og kaker.

Smak 7/10

Litt varierende på smak, og nesten ingen ting er varmt på buffeten. Noe er godt, noe mindre godt. Men dessertene må dere smake på.

Pris 6/10

Middagsbuffet med raust desserttilbud til 235 kroner, biffsnadder 225 og grillet kylling 195. Ellers bare burgere og småretter som omelett og vårruller til under 155 kroner.

Service 6/10

Greit nok, men lite tilstede for gjestene og ikke akkurat smilende.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med kyllingnuggets, kyllinglår, hamburger, kjøttboller og pølser. Buffet til redusert pris inkluderer kuleis og en overraskelse.

Hjemmelaget 8/10

Mye hjemmelaget, både på buffeten, i dessertdisken, også bygdeburgeren og selvfølgelig møsbrømlefsen.

Drikke 7/10

Brus, juice, iste, melk, alkoholfritt øl. Vann fra dispenser. Skjenkebevilgning. Anonym og tynn kaffe.

Renhold 8/10

Rent og ryddig overalt, og buffeten følges opp underveis.

Toaletter 7/10

Tre enkle toaletter med grei standard og ok renhold.

Den lille menyen på Nordnes Camp & Bygdesenter avslører at det er buffet som er det store. Den er velfylt, også på hverdager. Denne dagen er det blant annet kjøttkaker, elggryte, bacalao, lammeskav, kyllingwok og pølsegryte med alt av tilbehør.

Utvalget av grønnsaker er derimot ikke stort, hvis man ser bort fra at det er noen små grønnsaksbiter i noen av grytene. Men salaten er frisk og fin.

Smaksmessig er det litt varierende og det meste er langt fra varmt. De grove kjøttkakene er veldig gode, men hva er det med den fettete sjyen som serveres til? Elggryta med sopp og gulrøtter smaker godt av vilt. Lammeskavet og bacalaoen er ikke like vellykket. Lammeskavet er litt kjedelig, og det er langt mellom fiskebitene i bacalaoen. Ertesuppen er hjemmelaget, men er den blitt litt sur?

Dessertbordet er imponerende. I stedet for bare de vanlige karamell- og sjokoladepuddingene og geléen, er det i tillegg flere kompotter, flere typer mousse og to typer panna cotta. Den ene er laget med tjukkmjølk fra Røros.

Vi spiser en hvit sjokolademousse som faktisk smaker godt av hvit sjokolade, og en tjukkmjølkspannacotta med fin vaniljesmak.

Folk som er glad i desserter og kaker har altså mye å glede seg over her, og alt er inkludert i buffeten – bortsett fra en ostekake.

Møsbrømlefse er spesielt. Det er en lokal lefse som smøres med en slags brunostsaus med melk, sukker og sirup. Det veldig artig med noe så lokalt, og så er det godt, men det er mektige saker. Du trenger egentlig ikke stort mer enn det.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)