FLOTT BELIGGENHET: Thon Hotel Lofoten ligger i sentrum av Svolvær med hav og fjell og byliv rett utenfor.
FLOTT BELIGGENHET: Thon Hotel Lofoten ligger i sentrum av Svolvær med hav og fjell og byliv rett utenfor.

HOTELLTESTEN: THON HOTEL LOFOTEN

Rett til værs i Lofoten

Thon Hotel Lofoten er antakelig det hotellet i Norge som har høyest belegg. At de er helt i toppen når Norges beste hotellfrokost kåres, gjør det ikke lettere å få rom. Lever det opp til forventningene?

Publisert Sist oppdatert

Thon Hotel Lofoten

85 poeng

Pris: Vi betalte 1495 kroner med frokost den natten vi bodde der (det er sjeldent billig). Rommet kostet 2695 natten før. Gratis wifi, parkering i kjeller til 150 kroner. Thon Hotel Lofoten, Torget, Svolvær www.thonhotels.no

Beliggenhet 10/10

Skal mye til å få det bedre enn her.

Rom 8/10

Får du utsikt over havet, fjellene eller byen, kan det knapt bli bedre. Utsikt mot en murvegg er ikke helt det samme, men rommet er likevel lekkert og innbydende. Vannkoker og te/kaffe på rommet.

Standard 8/10

Spektakulært bygg med vinduer fra gulv til tak. Rommene er veldig fine, men obs - de har også en gammel del som ikke har samme standard.

Senger 9/10

Virkelig god seng, sjeldent godt laken, silkemyk kvalitet. Deilig med store puter, selv om vi kunne ønsket oss dunputer.

Frokost 10/10

Kåret til Norges beste frokost i 2016 og nest beste i 2017. Det er vanskelig å overgå både maten og stemningen.

Bad 6/10

Dette var litt stusselig. Det er lite hylleplass, ingen varmekabler, dusjhjørne, ingen tannglass, stusselige såper, ingen balsam til håret.

Renhold 9/10

Rent, pent og ryddig. Her er det lite å trekke for, selv om vi vet at hotellrengjøring går fort for seg.

Valuta for pengene 8/10

Ja, hvis du betaler 1495. Nei hvis du betaler 2695.

Hotellet ligger midt på torget i Svolvær, med utsikt mot havet, fiskebåter, hjeller med tørrfisk og fjellet Svolværgeita. 

Inngangen er mørk, men likevel ganske lun, og fra hotellrestauranten ved siden av lyder det pianospill. Ja da, noen vil kalle det muzak, men her løfter det stemningen.

I resepsjonen blir vi møtt av to hyggelige resepsjonister som både sørger for hotellrom, en kopp te og gir oss nyttige svar på spørsmål om avstander, fergeforbindelser og båter over til fastlandet. 

Vi har testet hotellet to ganger. Den siste gangen får vi rom i tredje etasje, og fra enden av korridoren får vi nok et glimt av Svolværgeita. De har vært smarte nok til å la alle vinduer gå fra gulv til tak, for dette er en utsikt du ikke vil gå glipp av. 
Derfor får vi oss litt av en smell når vi oppdager at rommet vårt ikke vender ut mot den fantastiske utsikten. Det er ikke utsikt i det hele tatt. Snarere innsikt - mot en vegg ... Noen ganger kan man undre seg over arkitekter – eller kanskje skal vi skylde på byggherren. 

På tross av mangelen på utsikt, er rommet en positiv opplevelse. Det er smakfullt, med gode og litt overraskende fargekombinasjoner, tunge, blanke gardiner fra gulv til tak, en stor, deilig seng og plass til både et par stoler og et skrivebord. 

Hotellet i seg selv er gjennomført og lekkert, og frokosten topper opplevelsen. I 2017 kom hotellet på 2. plass i kåringen av Norges beste frokost, og året før vant de. Frokosten er inkludert i hotellprisen. 

På ulike stasjoner står frokostkokkene og steker forskjellige eggeretter, skjærer opp skinker og oster og lager til små kanapeer.

Vi har spist på flere av de beste frokosthotellene tidligere – også på Scandic Nidelven i Trondheim (tidligere Rica Nidelven) som har vunnet mange ganger på rad. Likevel synes vi at denne frokosten overgår de andre. 

Det er lokale råvarer og friske juicer, varmretter og nystekt brød. Klarer du ikke å glede deg over denne frokosten, er du virkelig godt vant. Sørg bare for å være sulten, og sett av god tid!