VELKOMMEN INN: Generator Hostels er en kjede med billige hoteller i flere storbyer i Europa.
VELKOMMEN INN: Generator Hostels er en kjede med billige hoteller i flere storbyer i Europa.

Hotelltesten: Generator Stockholm

Plastic fantastic

Å bo billig midt i en storby er en luksus i seg selv. Med bare fem minutter å gå fra sentralstasjonen, bor du lettvint, sentralt – og billig. Når pris er viktigst, er det vanskelig å finne noe bedre.

Publisert Sist oppdatert

Generator Stockholm

72 poeng

Pris: Dobbeltrom med bad fra 922 kroner. Generator Stockholm, Torsgaten 10, Stockholm. www.generatorhostels.com Vi betalte 1465 kroner for en natt inkludert internett, men uten frokost. Også billigere fellesrom.

Beliggenhet 9/10

Fem minutter å gå fra Stockholms Centralstation og i en ganske stille gate. Kort vei til handlegater.

Rom 7/10

Ganske stort rom i femte etasje med vinduer langs hele den ene veggen. Vinyl på gulvet, og veggene er dekket med laminat. Skrivepult, stort speil, hylleplass og sofa. Ikke TV, men gratis nett.

Standard 7/10

Enkel stil og mye plast på rommene med plaststøpt bad, vinylgulv og plastmatter på gulvet. Men det er greit og velfungerende. I fellesrommene er det skikkeligere materialer.

Senger 6/10

En fast, litt smal dobbeltseng med tynn, syntetisk dobbeldyne og to greie puter til hver. Gode blendingsgardiner.

Frokost 7/10

Kaotisk og tidkrevende med lite effektiv servering og for få folk til å ta opp bestilling og servere maten ved bordene, men når maten først kommer, er den veldig god.

Bad 7/10

Helstøpt i plass, men tross det litt billige utseendet har det dusj med vannfall, toalett med dusjslange, håndklevarmer og godt med såpe og body lotion. Men lyset går av og på litt tilfeldig, og det er en stor glippe under døren.

Fellesområder 8/10

Vi liker langbord og flere sofagrupper, fotballspill og PC-stasjoner. Du kan leie sykkel og skateboard. Det er sosialt og avslappet.

Renhold 6/10

Rent, men litt støvete på flater og under sengen. Vinduene er vanvittig skitne, og det er et hår på veggen i dusjen.

Valuta for pengene 9/10

Det er ikke noen stor hotellopplevelse, men får dere et rom til under 1000 kroner, er det billig, sentralt og veldig bra til den prisen.

Generator Stockholm er det nyeste tilskuddet til General Hostels som har flere overnattingssteder i byer rundt omkring i Europa. Vi har tidligere testet Generator Copenhagen. Konseptet er det samme – sosiale fellesarealer, flersengsrom for dem som vil spare penger, men også vanlige dobbeltrom og familierom med egne bad. 

Etter å ha gått gjennom en litt slitt og mørk gang som lukter ufriskt, er dobbeltrommet en positiv overraskelse. Det er ganske stort og med vinduer langs hele den ene veggen. Sengen er riktignok smal, men det er plass til en enkel sofa, et skrivebord og godt med hylleplass.

Det mest i øyenfallende er likevel badet som er en rød plastboks. Hele badet er støpt i plast og ligner prefabrikerte baderom på en båt. Vi har aldri sett noe lignende før, men det er funksjonelt med vannfalldusj, dusjslange til toalettet og håndklevarmer. Detaljer du sjelden finner på langt dyrere hoteller.

Men det er ingen lysbryter, og lyset går på og av og på igjen mens du er på badet. Og under døren er det en stor glippe som gjør at du deler det du gjør på badet med andre i rommet. Ikke alle synes at det er like stas.  

Loungen/baren/resepsjonen er et samlingssted, og vi liker langbord som er ment å dele, sofagrupper og muligheten for å låne en PC eller å spille fotballspill med nye bekjente.  

Men til frokost er det en skikkelig klønete affære. Det er trangt om plassen, og alle må bestille frokost hos den ene som står i disken. Hun skal i tillegg lage kaffedrikker til dem som ikke nøyer seg med svart kaffe. Én annen bærer ut maten. Det tar en evighet.

Men når frokosten først kommer, er den overraskende god.

Frokosten er ikke inkludert i prisen, men koster 85-95 kroner. Du velger én frokostrett i tillegg til kaffe, te eller juice. Vil du ha både kaffe og juice, betaler du for juicen i tillegg, og vil du ikke bare ha et rundstykke eller en croissant, men kanskje grøt eller yoghurt i tillegg, betaler du dobbelt opp.

Fordi det tar så lang tid er vi altfor sene til utsjekk som er allerede klokken 10, men det er det heldigvis ingen som legger merke til – for det er uansett kø i resepsjonen. Også her går det svært langsomt.