NYBAKT: Brød og boller fra eget bakstehus er noe av det som frister på Ostereidet Kro.

Veimat-testen 2018: Ostereidet Kro

Tenk om de hadde vært like gode til å lage mat som til å bake boller

Her er det virkelig skjedd store forandringer. I fjor var dette mer av et gatekjøkken enn en kro. Nå er hele lokalet pusset opp. Det er et pent og hyggelig, og det første du blir møtt av er en hylle med ferske brød – bakt i eget bakstehus.

Publisert Sist oppdatert

Ostereidet Kro 2018

69 poeng

Ostereidet Kro, Eidavegen 532, 5993 Ostereidet, ved E39 nord for Knarvik https://www.facebook.com/Ostereidet-kro-597954416882669/

Førsteinntrykk 9/10

Her har de pusset opp! Veldig hyggelig interiør. Fristende å bli møtt av ferskt brød og boller. Stor parkering. Ok uteservering. Bensinstasjon og matbutikk. Internett.

Meny 7/10

En meny som tipper over mot gatekjøkkenmat, men med noen unntak som pastasalat, biffsalat og raspeballer (på torsdag). Ferske brød og bakervarer. Iskrembar.

Smak 7/10

En ganske god tallerken med raspeballer. Kyllingsalaten blir for tørr og kjedelig. Veldig gode skillingsboller.

Pris 7/10

Småretter til 149 kroner og burgere fra 85 kroner. Gatekjøkkenretter til 156-179 kroner. Raspeballer 185 kroner inkl. kaffe.

Service 7/10

Normalt hyggelig service.

Barnevennlig 7/10

Bedre enn i fjor. Da var det bare burger, kyllingnuggets og pølser. Nå er det fiskekake på pinne, burger, pannekaker og skive med leverpostei. Iskrem med mye strø. Barnestoler. Stellebord.

Hjemmelaget 6/10

Ferskt brød og boller fra eget bakeri.

Drikke 7/10

Brus, juice, eple- og fruktsafter, vann som ikke er helt kaldt, fra dispenser. Kaffemeny og svart, kruttsterk, men litt vel syrlig kaffe.

Renhold 6/10

Ruskete på stolene og på gulvet. Men ryddig og pent. Bordene ryddes fortløpende. Litt for mye lukt av frityr.

Toaletter 6/10

To toaletter rundt hjørnet deles med bensinstasjonen. Det lukter friskt, men det mangler såpe, og håndtørkeren er støvete og skitten.

Når du ser bollefatet på bordet blir ikke fristelsen mindre. Det er nybakte skillingsboller «store som tinntallerkener» for å si det med eventyret.

Menyen har ikke gjennomgått den samme store forandringen, men det er helt annerledes når menyen står på en stor svart tavle, enn når det er bilder av rettene over disken – som på et gatekjøkken.

Menyen bærer likevel preg av gatekjøkken. Det er biffsnadder, kyllingsnadder, løvbiff, kebab, fish & chips og burgere. Men også småretter som karbonadesmørbrød, friterte scampi, vårruller, salater og pizza – og dagens, som denne torsdagen er raspeballer.

Det er nesten litt synd at et så fint lokale og med mye godsaker i hyllene – knekkebrød av den hjemmelagde typen (fra samme Bakstbrygghuset som leverer brød og boller), te og kaffe i fine poser, lekker sjokolade i fancy innpakning og fruktsafter – først og fremst skal servere gatekjøkkenmat. Men antallet gjester viser at det er populært.  

Vi bestiller raspeballer og kyllingsalat. Det tar 10 minutter før vi får maten, får vi beskjed om. Det er litt usikkert hva som tar tid. Raspeballer er vanligvis ferdiglaget, men kyllingen skal stekes. Det er synd å si det, men 10 minutter er altfor lang steketid for kyllingen. Resultatet er små, litt tørrstekte kyllingbiter som bare smaker grillkrydder. Det er fint at elementene i salaten holdes hver for seg, men totalen blir kjedelig. Rød pesto er et fint alternativ til dressing, men uten dressing blir kyllingbiter, litt blandet salat og noen pastaskruer litt tørt.

Men bare så det er sagt – det er bedre det enn at alt er dynket i Thousand Island. Thousand Island er best når den er hjemmelaget og du får styre mengde og tilstedeværelse selv.

Raspeballene er skåret i skiver. Det saltede kjøttet er røkt og passe salt. Pølsen er en helt alminnelig vossakorv, men den er god. Kålrabistappen smaker skikkelig av kålrabi, og baconet er ikke tørt. Totalen blir en ganske respektabel tallerken med raspeballer.

Den store skillingsbollen er akkurat så god som den ser ut som, luftig og med passe mye kanel og sukker. Løfter de maten til samme nivå som baksten, blir dette riktig bra.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)