IKKE SPESIELT HJEMMELAGET: En helt ok burger, men i fjor gledet vi oss over mye hjemmelaget og god mat.

Veimat-testen 2018: Naboen

Hvor ble det av den hjemmelagde maten?

Naboen overrasket positivt i fjor med mye hjemmelaget mat og en stor dagens meny. Det ble liksom ikke helt det samme i år med kebabtallerken og kyllingnuggets, selv om kjøttkakene er hjemmelagde.

Publisert Sist oppdatert

Naboen 2018

70 poeng

Naboen, Lågaskarvegen 9, 5724 Stanghelle, ved E16 mellom Voss og Bergen. Ikke ladestasjon. http://www.naboenkro.no

Førsteinntrykk 8/10

Avkjøring fra E16. Litt liten parkeringsplass, men det går an å stå utenfor butikken på den andre siden når den er stengt. Rampe til døren. Gratis nett. Hjemmekoselig med stearinlys på bordet og dempet belysning.

Meny 7/10

Dagens er hjemmelagde kjøttkaker. Ellers kebabtallerken, burgere og pizza. Panert torsk, kyllingnuggets, kylling, pølser, småretter og en stor kakedisk.

Smak 6/10

Hamburgerbrødet er kaldt, og pommes fritesen er så salt at vi ikke orker å spise den. Kjøttkakene er grove og hjemmelagde, men merkelig seige. Verken poteter eller saus er særlig gode, og kaken smaker fuktskadet.

Pris 8/10

Småretter til rundt 100 kroner, i tillegg ligger prisene på tallerkenrettene på mellom 150 og 200 kroner.

Service 7/10

Alminnelig hyggelig service. Maten blir servert ved bordet.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny med kjøttkaker, kyllingnuggets, pasta med kjøttsaus, pitapizza og pizzasnurre. Liten juice inkludert. Barnestoler, stellebord og lekehjørne.

Hjemmelaget 6/10

I fjor var mye av maten hjemmelaget. I år får vi vite at det bare er kjøttkakene. I tillegg er en pølse merket hjemmelaget. Også pizzasnurrene og kakene er hjemmebakt.

Drikke 7/10

Brus, iste, eplemost. Vann i karaffel ved bordet. Isbiter. Øl og vin. Kaffemeny. God og varm traktekaffe.

Renhold 8/10

Alminnelig rent og ryddig. Bordene blir ryddet og vasket mens vi er der.

Toaletter 5/10

Bare to toaletter. De er rene, men søppelbøtten er full av papir, og det er lytt, så du hører samtalene utenfor.

I fjor var mye hjemmelaget, og dagens var et stort tilbud av ulike retter. Da noterte vi oss både plukkfisk, svinenakke, fiskegrateng og lasagne. Denne dagen er «dagens» begrenset til kjøttkaker, og det er også det eneste som er hjemmelaget får vi vite i disken. I tillegg ser vi at det er en pølse som er merket hjemmelaget på menyen.

Menyen er fortsatt ganske stor, men virker mer begrenset enn sist. Det er kebabtallerken og burgere, pizza og en slags tapastallerken, panert torsk og kyllingnuggets i tillegg til småretter som wraps, omelett og lignende.

I tillegg er det en temmelig stor og rikholdig kakedisk, og alle kakene er hjemmebakt.

Vi bestiller to ulike burgere med litt forskjellig tilbehør, men når de kommer på bordet, er alt byttet om. Den som hadde bestilt uten ost, får ost på toppen, men til gjengjeld ikke den salaten han hadde bestilt.

Burgerne er heldigvis ikke tørrstekte, men burgerbrødet er helt kaldt oppå. Pommes fritesen er sprø og fin og ikke fettete av frityr, men den er så salt at ingen orker å spise den opp.

Kjøttkakene er grove og tydelig hjemmelaget. De er gode, men det kan virke som om de er spedd med så mye potetmel at de er blitt litt seige. Det er rikelig med saus, men den smaker ikke stort. Potetene er rett og slett ikke gode, og den hjemmelagde kålstuingen kunne hatt godt av litt mer muskat.

Vi ble så mettet at vi ikke lot oss friste av kakene i disken. Derfor er vi tilbake et par uker senere. Mye er som første gang, bortsett fra at vi blir møtt av en svak lukt av fukt, nærmest mugg i gangen. Det tenker vi ikke stort over før vi forsyner oss med en hjemmelaget suksessterte. Den er kald og smaker lite, men når vi lar den stå litt for å få romtemperatur, har den tatt smak av den litt fuktige lukten som møter oss i gangen. (Kan de ha hatt en vannskade?) Kaken er i hvert fall ikke god.

Men stedet er veldrevet og hyggelig, og det er tydelig at en del lokale gjester kommer hit for å spise. Matmessig er det bare ikke så minneverdig som det var i fjor.

(Testet av Motor i februar og mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)