FØRSTEVALG: God service gjør Scandic Alta til en vinner i den lokale duellen mellom to brukbare forretningshoteller i Alta.

Hotelltesten: Scandic Hotel, Alta

Så langt kommer du med et smil

Hvis du ikke har verdens flotteste hotell å selge, så husk at et smil er gratis. Den taktikken fungerer utmerket på Scandic Alta.

Publisert Sist oppdatert

Scandic Hotel Alta

78 poeng

Pris: Starter like over 1000 kroner for de enkleste rommene. Vi betalte 1645 kroner på tidlig sommer for et stort superior-rom, og ble oppgradert til en suite, med gratis morgenkåpe/slippers og en flaske vann (!) – frokost inkludert. Scandic Hotel Alta, Løkkeveien 6, Alta. Tlf 78 48 27 00.

Beliggenhet 7/10

Midt i Alta, langs E6. Ikke veldig sjarmerende, men praktisk for den som er på gjennomreise. Gode parkeringsmuligheter, både inne og ute.

Rom 8/10

Ganske store rom, noen med teppe, andre med parkett på gulvet. De enkleste rommene har smale senger og vender inn mot et atrium, de større har vinduer og/eller terrasse.

Standard 8/10

Nytt og ordentlig, med smakfullt og stilrent design.

Senger 7/10

God seng, men syntetiske dyner og puter. Blending for vinduene er heldigvis på plass.

Frokost 7/10

Over gjennomsnittet, men ikke ekstraordinær. Du kan få omelett og andre eggeretter etter ønske. Bra utvalg av pålegg.

Bad 8/10

God plass. Dusj med bra trykk. Enkelte rom har badekar. Såpe/sjampo fra FACE Stockholm.

Fellesområder 8/10

Romslig resepsjonsområde, med døgnåpen automatkiosk (enkelt utvalg). Trivelig bar, og et ganske koselig restaurantløsning.

Renhold 8/10

Bra.

Valuta for pengene 7/10

Ligger litt lavere enn nabohotell og konkurrent Thon i pris, og med topp service og OK frokost får du ganske bra uttelling for pengene her.

Når du kommer langs E6 gjennom Finnmarks største by er det ikke slik at Scandic Alta (eller nabohotellet Thon, for den saks skyld) lokker fram de helt store forventningene.

Her snakker vi klassiske, norske kjedehoteller.

Men du skal ikke vente lenge før du møter Scandic-hotellets fremste attributt: En uvanlig vennlig betjening.

Her er det smil bak skranken ved innsjekk, smil i baren, smil i restauranten, smil i frokostsalen, smil hos vaskepersonalet, smil overalt.

Det er en glede, bokstavelig talt, og en god påminnelse om at god service kan gjøre et ordinært hotellbesøk til et godt minne.

Scandic Alta har en lite minneverdig beliggenhet, klemt mellom den fascinerende Nordlys-katedralen og det adskillig mindre fascinerende Amfi-kjøpesenteret. Men det er et design og et interiør som vitner om at noen har villet gjøre det beste ut av et ikke altfor fikst utgangspunkt.

Rommene starter på en drøy tusenlapp, avhengig av sesong. Men da snakker vi de enkleste economy-rommene, med 90 cm bred seng og vindu inn mot atriet. Går du 100 kroner  opp får du et vesentlig romsligere standard-rom, med to senger.

Scandic-kjeden har – med enkelte hederlige unntak – ikke like god frokost som Thon, og også i Alta ender frokost-duellen med fordel Thon.

Men også hos Scandic er morgenmaten over gjennomsnittet, og i den lokale tvekampen kårer vi Scandic som klar vinner – med et smil.

(Hotellet ble testet i mai 2018. Ingen vet at vi tester når vi kommer på besøk).