VELKOMMEN: Thon Hotel Alta er ikke kjedens mest sjarmerende tilbud, men service og standard er solid.
VELKOMMEN: Thon Hotel Alta er ikke kjedens mest sjarmerende tilbud, men service og standard er solid.

Hotelltesten: Thon Hotel Alta

Maksimal frokost, minimal sjarm

Thon Hotel Alta har gjort maksimalt ut av en lite sjarmerende beliggenhet. Og som på så mange hoteller i denne kjeden: Frokosten er høydepunktet.

Publisert Sist oppdatert

Thon Hotel Alta

72 poeng

Pris: Fra 1150 kroner, ca 1450 kroner for superior, inkludert frokost. Thon Hotel Alta, Labyrinten 6, Alta. Tlf 78 49 40 00. www.thonhotels.no

Beliggenhet 7/10

Midt i Alta, med ganske grei av- og påkjøring. Ligger ved Amfi kjøpesenter, som har et parkeringshus (ikke gratis) nær hotellets resepsjon. Alternativt parkering ut mot Nordlyskatedralen.

Rom 7/10

Enkle og greie rom, i klassisk Thon-design. Parkett på gulvet. Bra internett og stor TV.

Standard 7/10

Nytt og i god stand, men på ingen måte blant Thon-kjedens mest fancy hoteller.

Senger 7/10

God seng, men med syntetiske dyner og puter som på de fleste norske hoteller – til glede for en del astmatikere og skuffelse for mange andre.

Frokost 9/10

Veldig bra, som alltid på Thon-hotellene. Kokk sørger for at spesielle varmrett-ønsker kan innfris. Bra utvalg av brød og pålegg, i tillegg til smoothie og eggeretter som ikke hadde stått for lenge. Noen steder står speileggene med så mye snerk at du vurderer å bli veganer, men slik er det ikke her.

Bad 7/10

Stort, til Thon-hotell å være, med god plass til toalettmappe ved speilet.

Fellesområder 5/10

Tja … De er ikke så omfattende, men det er en lounge/bar ved resepsjonen.

Renhold 8/10

Ikke stort å utsette her, selv om det ikke er duften av grønnsåpe som møter deg på rommet.

Valuta for pengene 7/10

Det er ingen fare for at du kommer til dette hotellet og forventer fem-stjerners luksus. Det får du da heller ikke. Prisen er midt på treet – som resten av dette hotellet.

Thon ligger i samme bygning som Amfi kjøpesenter, men det hotellet mangler av sjarm tar det igjen når det kommer til det praktiske.

Her er svømmehallen Nordlysbadet vegg-i-vegg, Nordlyskatedralen ligger 100 meter unna, og da kan du til og med sneie innom konkurrenten Scandic Alta på veien.

Selve kjøpesenteret er et av Nord-Norges største, og som hotellets umiddelbare nabo – med inngang fra resepsjonen –finner du en Peppes Pizza-restaurant.

Noen veldig store, positive overraskelser har ikke dette hotellet å by på, uten at det nødvendigvis skal tolkes negativt.

Romprisene varierer med sesong, men store deler av året får du rom her fra rundt 1150 kroner. Det er ingen upris etter norsk standard, men har du budsjett (eller snill arbeidsgiver) kan du vurdere et påslag på et par hundrelapper for et superior-rom.

De er større, har Nespresso kaffemaskin, morgenkåpe og tøfler. Ja, et kjøkken fant vi også (!) – i det vi trodde var et garderobeskap. Og restauranttilbudet i Alta er ikke spenstigere enn at kokkelering på rommet kan friste for noen.

Forresten: Er det ikke Nespresso-maskin på rommet, så er det gratis kaffe av samme slag i resepsjonen.

(Hotellet ble testet i mai 2018. Ingen vet at vi tester hotellet under oppholdet)