VERDT EN STOPP: Den som venter på noe godt, venter lkke forgjeves på Bergtatt Bistro – selv om man venter lenge.

Veimat-testen 2018: Bergtatt Bistro, Ål

Lang dags ferd mot biff

Den som venter på noe godt, må ha god tid. I hvert fall på Bergtatt Bistro i Ål. Men når maten først kommer, er den fremragende.

Publisert Sist oppdatert

Bergtatt Bistro 2018

86 poeng

Bergtatt Bistro, langs riksvei 7 like øst for Ål sentrum i Buskerud. Myrovegen 15, 3570 Ål http://feriepark.no/spise-drikke/ Har ikke ladestasjon.

Førsteinntrykk 8/10

En litt kronglete avkjøring når du skal vestover, hvis det er mye motgående trafikk, men parkeringsmulighetene er OK og stedet lyst og trivelig beliggende langs elven. Luftige lokaler i moderne arkitektur. Servering av kelner, ikke fra disk

Meny 9/10

Variert og god meny, rikelig med burger-varianter, men også fisk og salater. Dagens rett til 199 er ofte klassisk husmannskost. Sesongvariasjoner, med stor vekt på lokale råvarer.

Smak 10/10

Rett og slett av første klasse! Det er mulig noe av det vi fikk kunne vært bedre, men vi vet ikke helt hvordan.

Pris 7/10

Det går fort en tusenlapp her for en hel familie. Ikke urimelig, men det er et knepp over mange veikroer. Dagens er dog greit priset til 199 kroner.

Service 7/10

Vennlig og serviceorientert, men vi har ikke besøkt stedet når det har vært fullt belegg. Ventetiden på maten er rett og slett for lang.

Barnevennlig 10/10

Bra matutvalg for barna, ikke minst fordi et flertall av rettene også finnes i små porsjoner. Dessuten «Hurramegrundt» lekeland i samme lokale og flotte lekeområder ute.

Hjemmelaget 10/10

Definitivt. Ta en titt på pommes frites’en på bildet, så skjønner du at noen har jobbet på kjøkkenet.

Drikke 9/10

Upåklagelig utvalg. Ikke noe dispenser-surr. God kaffe, med mulighet for barista-varianter.

Renhold 9/10

Helt prikkfritt sist vi var innom, dog var det da ikke så veldig mange gjester. Har opplevd at det kan ta litt tid med ryddingen når trykket er større.

Toaletter 7/10

Ikke helt rent sist vi var der, men heller ikke noen krise.

Strengt tatt er ikke Bergtatt noen veikro, og det er kanskje urimelig å problematisere at det tar tid å få maten. Men for mange er tida viktig i slike sammenhenger, og derfor er det et poeng.

Men når det er sagt: Bergtatt Bistro er et strålende spisested.

Skal du over fjellet på riksvei 7 eller 50, så er Bergtatt et godt valg for en god pause. Har du unger i bilen kan oppholdet bli langvarig, for klatreparken Høyt & Lavt ligger vegg-i-vegg. Restauranten er en del av Hallingdal Feriepark, med campingplass og et dusin hytter.

Uansett – bistro, restaurant eller veikro:

Maten er praktfull, personalet vennlig og lokalet smakfullt. Her blir du tatt godt vare på.

Prisene ligger generelt vesentlig nærmere restaurant- enn veikrosjiktet, men dagens rett til 199 kroner (inkludert kaffe/te) er rimelig. Dagens serveres mellom klokka 13 og 17.

På vårt siste stopp her fikk vi varmt anbefalt en entrecôte sandwich. Det var en god anbefaling.

Har vi fått bedre pommes frites på noe annet spisested langs norske veier? Nei, vi tror ikke det. Ikke noen som er i nærheten, faktisk…

SAKEN ER…: Biffsandwichen på Bergtatt er snadder.

Blid og fornøyd fulgte vi oppfordringen om en sjokoladefondant til dessert, og etter ytterligere venting kom åpenbaringen på bordet. Lekkert dandert og perfekt stekt ville den hevdet seg godt i konkurranse med det som serveres på førsteklasses restauranter.

SPIS OG LÆR: Sjokoladefondanten på Bergtatt er slik fondanter skal være.

 

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden).