HJEMMEBAKTE KAKER: Det er sjelden du får så stort utvalg av hjemmebakte kaker på en veikro.

Veimat-testen 2018: Lyngrillen, Brokelandsheia

Her kan kakemonser fort falle for fristelsen

Lyngrillen på Brokelandsheia er både et gatekjøkken og en veikro, men det er de hjemmebakte kakene de er kjent for.

Publisert Sist oppdatert

Lyngrillen 2018

69 poeng

Lyngrillen, Brokelandsheia, 4993 Sundebru, ved E18 omtrent midt mellom avkjøringene til Kragerø og Risør. Ladestasjon.

Førsteinntrykk 7/10

Gatekjøkken/veikro i nærheten av et lite kjøpesenter med vinmonopol, bensinstasjon og en liten dyrehage. Elbil-ladere og Tesla supercharger. Grei parkering. Internett.

Meny 8/10

Pizza, pølser burgere, men også røkt svinebog, roastbiff, indrefilet, hakkebiff, karbonader, kjøttkaker, ulike schnitzler, kylling og flere typer innbakt fisk. Salatbar. Kaker og boller.

Smak 6/10

Pluss for at de henter fram gamle tradisjonsretter, men smaksmessig synes vi ikke at det holder. Heller ikke den hjemmelagde kaken i den store kakedisken.

Pris 7/10

Greie priser med fish ´n chips 129 kroner, kylling 159 og kjøttkaker 169. Flere retter til godt over 200 kroner, f.eks. indrefilet med salat og pommes frites til 229,-.

Service 7/10

Alminnelig hyggelig betjening.

Barnevennlig 6/10

Barnemeny med kyllingnuggets, pølser, pommes frites, burger, kjøttkaker og sprøbakt torsk. Iskrembar. Det ligger en liten dyrehage i nærheten.

Hjemmelaget 7/10

En miks av ferdigkjøpt og hjemmelaget. En del sauser, rotmos etc. er hjemmelaget. Alle kaker og gjærbakst i den store kakedisken er hjemmebakt.

Drikke 8/10

Brus, juice, iste, saft, melk, sjokomelk. Vann i kran, men ingen isbiter. Kaffen er litt tam, men godt at den er rykende varm.

Renhold 7/10

Alminnelig godt renhold. Ryddig.

Toaletter 6/10

Enkle, litt slitte båstoaletter.

Det er sjelden du ser en sånn kakedisk annet enn på konditori – og her er alle kakene og bollene hjemmebakte. Det er gulrotkake og marsipankake, suksessterte og firkløverkake, en diger sjokoladekake og hjemmebakte boller.

I kjøleskapet står rispudding og ostekake, og i iskremdisken kan du velge mellom softis og flere sorter kuleis.

Men nå begynner vi jo egentlig med avslutning. Så la oss ta middagsrettene først.

Dagens er innbakt torsk eller salt kjøtt med tilbehør.

Det er to gode skiver salt kjøtt, men det er bare så vidt kjøttet er lunkent. Potetene har kanskje ligget en stund, for de har fått en seig hinne. Sausen er både sur og søt og helt ubestemmelig. Det er ikke mulig å smake seg til hva den kan være laget av.

Langt bak i hjernen minnes vi en tradisjonsrett med salt kjøtt og løksaus. Kan det være løksaus kanskje? Vi går til slutt i disken og spør, og joda, det er løksaus. De liker å hente fram gode tradisjonsretter, får vi vite.

Det skal de ha pluss for, og vi får ta høyde for at det er sånn sausen skal være, men vi synes rett og slett ikke at sausen er god. Heller ikke i kombinasjon med det halvvarme kjøttet.

Rotmosen er frisk og fin på farge, men den er heller ikke varm. Den er litt for salt, men det er biter av gulrot i den som gir tyggemotstand, og den er slett ikke verst på smak.

 

Firkløverkaken er skuffende. Den er litt tørr i kantene, og du skal kjenne godt etter for å finne noe som minner om Firkløver. Bollen har masse god smak av kardemomme, og er luftig og lett. Er den virkelig hjemmebakt?

 Forsyner du deg med te eller kaffe, får du påfyll i samme prisen.

 (Testet av Motor mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)