AMERIKANSK DINER: Lyngdal Inn er påvirket av båndene til USA og er innredet som en amerikansk diner.

Veimat-testen 2018: Lyngdal Inn

Alt du vil for 240 kroner – men er du sikker på at du vil?

Vi hadde gru-gledet oss til buffeten på Lyngdal Inn. Kunne det være like ille som i fjor? Så viser deg seg at de bare har buffet på søndager. Dermed gikk vi glipp av sammenligningen.

Publisert Sist oppdatert

Lyngdal Inn

62 poeng

Lyngdal Inn ligger i Lyngdal på E39 mellom Stavanger og Kristiansand, 4580 Lyngdal. 5 minutter å gå til ladestasjon. 3 stk. CCS/Combo 50 kW, 3 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW, 8 stk. Tesla superlader 135 kW http://lyngdalinn.no

Førsteinntrykk 8/10

Veikro i amerikansk diner-stil med polstrede stoler og gode sofaer. Bensinstasjon, ladestasjon i nærheten. Grei parkering. Internett.

Meny 6/10

Dagens med kjøttkaker, svinenakke, biff stroganoff og laks. A la carte med veikroklassikere som biffsnadder, løvstek, rødspette og osteschnitzel, pizza, burger.

Smak 4/10

Tørrstekt laks og vonde poteter. Grei agurksalat. Ostekake/bløtkake som ikke er hjemmelaget, men som virker som om den har vært laget for lang tid siden.

Pris 7/10

Flere retter til 150 kroner. Søndagsbuffet – spis så mye du vil inkludert kaffe og dessert, kr 240.

Service 6/10

Helt klart bedre enn sist. Da var det ingen som var hyggelige. Nå er det to damer i disken som i hvert fall ser deg i øynene.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny helt opp til 15 år. Burger, kylling, pølser og rødspette, men også barneporsjon av dagens. Alt til 70 kroner. Barnestoler. Lekerom.

Hjemmelaget 6/10

På nettsiden står det at mye er hjemmelaget fra bunnen av, men i disken er det vanskelig å få svar utover at kjøttkakene er hjemmelagd og laksen stekes når du kommer. Mye fra Stabburet. Ikke hjemmebakte kaker.

Drikke 6/10

Brus, saftkartonger. Mugger med vann. Kaffemeny. God kaffe.

Renhold 5/10

Det er ikke mye folk denne ettermiddagen. Likevel blir bordene ikke ryddet. Det ene bordet står i hvert fall en halv time etter at vi kom. Ellers er det rent og ryddig.

Toaletter 6/10

Helt greie båstoaletter i kjelleren. Handicaptoalett i første etasje.

Det er en klar fordel for Lyngdal Inn, selv om vi så ut til å være de eneste som ikke satte pris på buffeten til 240 kroner i fjor. Men vi skal ikke dvele ved fortiden. Alle fortjener en ny sjanse.

I disken blir vi møtt av to bak disken som begge anbefaler stekt laks med agurksalat og rømme av de fire rettene på dagens middagsmeny. Menyen inneholder i tillegg hjemmelagde kjøttkaker, svinenakke med surkål, og biff stroganoff med ris og salat.

 

Når vi spør hva som er hjemmelaget, utover kjøttkakene, blir de svar skyldig. Samtidig opplyser de om at laksen tar 15 minutter å lage. Den tiden tar vi gjerne. Det betyr at fisken faktisk må stekes der og da, og at den ikke har ligget i et varmeskap hele dagen.

Fisken er rykende varm, for å ta det beste først. Det er tre små, tynne biter av filet, og det kan se ut som om den som har sløyet fisken, kanskje ikke er veldig dreven med kniven. Men greit nok. Fisken er bortimot sprøstekt, og det gjør den unødig tørr. Det hadde vært bedre med en sprø stekeskorpe og en litt mykere kjerne.

Potetene som er merket med sulfitt på listen over allergener, er direkte vonde. Agurksalaten er litt for søt etter vår mening, men den er i hvert fall frisk og sprø.

Til dessert tar vi en av de ferdigkjøpte kakene. Det står ostekake på kvitteringen, men det ligner mer på en bløtkake med krem og gelelokk med klementiner. Den er ikke hjemmelaget, og det er greit, men denne virker å være laget av en kakebunn som ikke er fersk, men som har vært plastpakket. Det er ikke særlig godt, og du får følelse av å spise en kake som har stått lenge, og som har mistet all smak.

 

I fjor var vi altså på Lyngdal Inn på en søndag. Det var masete. Det var rufsete i disken. De som stod i disken var ikke spesielt vennlige, og det var 30 minutter å vente på løvbiffen og 25 hvis du vil ha en burger.

Det er en helt annen stemning på en tirsdag, selv om vi klokker inn 30 minutter før noen kommer og rydder av de fire-fem bordene som gjestene har forlatt.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)