DRØMMEHYTTA: Rett langs E6'en midt i sentrum av Setermoen finner du ei hytte. Prøv den.

Veimat-testen 2017: Patricias gatekjøkken, Bardu

Et tre-stjerners gatekjøkken

Ingen regel uten unntak: Vi har testet ett gatekjøkken i Troms i forbindelse med Årets Veimat 2017. Det er til gjengjeld helt vidunderlig.

Publisert Sist oppdatert

Patricias gatekjøkken

74 poeng

Patricias gatekjøkken, Fogd Holmboes gate 33, 9365 Bardu, langs E6 i sentrum av Setermoen. 3 minutter å gå til ladestasjon.

Førsteinntrykk 8/10

Det ser ut som noen har plassert ei hytte midt langs hovedgata i Bardu, og det er ikke så langt unna sannheten. Sommerstid er det rikelig sitteplass mot benker og bord utenfor, men inne er det trangt om saligheten når kjøkkenet dekker to tredjedeler av «hytta».

Meny 10/10

Når så du sist en så rikholdig gatekjøkkenmeny? Aldri, antagelig.

Smak 10/10

Burgerne her er kort og godt fabelaktig gode, pommes frites’en av søtpoteter likeså. Pluss frisk salat og andre grønnsaker. Vegetarburgeren får ofte stemoderlig på norske gatekjøkken, men ikke her. Også den var riktig god på både smak og konsistens.

Pris 8/10

Ikke så galt. 225 for en stor pizza som gjør to personer mer enn mette, mens burgerne kommer ikke i fire ulike størrelser med priser mellom 135 og 200 – eventuelt 169 kr for signaturretten: En burger med poteter, tilbehør og dip inkludert.

Service 9/10

Rask og effektiv. Uten det lille ekstra, men vi er tross alt på et gatekjøkken.

Barnevennlig 6/10

Ikke spesielt tilrettelagt for barn, ei heller stellerom. En rik gatekjøkken-meny slår ganske sikkert an hos de fleste unge, men de kunne vært litt mer kreativ på den barnemenyen de har laget. For mange vil det trolig friste mer å kjøpe noe fra den ordinære menyen og så dele det opp – hvis det er flere barn.

Hjemmelaget 9/10

Definitivt. Legger vekt på å bruke ferske og kortreiste råvarer.

Drikke 7/10

Mineralvann fra flaske. Eventuelt saft (Kuli) til barna.

Renhold 7/10

Helt OK.

Toaletter

Har ikke toaletter.

Gjennom 30 år har Anne-Lise Sørensen bygget opp Patricias gatekjøkken til å bli en institusjon, ikke bare ved at hurtigmaten er usedvanlig god på smak.

Den er relativt sunn også.

Stedet ble kåret til norgesmester i sunn fast food i 2016, og kan notere en stadig vekst i antall kunder som velger kylling framfor storfekjøtt.

Les også: Dette bør du vite når du leter etter god veimat i Troms og Finnmark

 

Å velge sunt har blitt et av stedets konkurransefortrinn, i tillegg til at det skal være noe å velge for alle: Her er det vegetar, halal og glutenfritt for dem som ønsker det.

Innehaver Anne-Lise Sørensen har ikke bare fått pris for sunn mat, men også for sine pizzaer (kåret til Norges beste i 2009). Patricias serverer omlag 30 forskjellige pizzaer.

UTVALG: Patricias har ca 30 pizza-varianter.

Her er videre burgere av ulik størrelse med masse tilvalgsmuligheter på poteter, brød og dipper & dressinger, i tillegg til kyllingfileter som kan matches med samme tilvalg.

Forsvaret har en sentral plass i Bardu-samfunnet med Setermoen leir, men det krever en riktig lang militær karriere hvis du skal spise deg gjennom alle kombinasjoner på bygdas fremste gatekjøkken.

Det er uansett gøy å konstatere at noen velger å profilere et gatekjøkken på det (relativt) sunne. Et neste steg kan være å tilby en drikkemeny i samme stil, med smoothie og juicer.

KLASSIKER: Hamburger fra Patricias.

For ordens skyld: Motors veimat-tester gjøres med vurdering innen 10 kategorier.

På to av disse, toaletter og graden av barnevennlighet, scorer Patricias bare seks poeng av 20 mulige. Dermed blir sluttsummen mye lavere enn kvaliteten på maten skulle tilsi.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)