VEIKROKJEDE: Heimat har fire veikroer i Telemark og Aust-Agder. Heimat Vinje ligger i Åmot i Telemark.

Veimat-testen 2017: Heimat, Åmot i Vinje

Gode karbonader, men tilbehøret svikter

Heimat er en kjede med fire veimat- og overnattingssteder i Telemark og Aust-Agder. Vi hadde egentlig litt forventninger her i Åmot, høyt oppe i Telemark hvor det burde være gode muligheter for lokale råvarer og spesialiteter.

Publisert Sist oppdatert

Heimat Vinje

71 poeng

Heimat Vinje ligger langs E134 mellom Haukeli og Seljord, Vinjevegen 159, 3890 Åmot i Vinje. Ladestasjon.

Førsteinntrykk 8/10

Malte bondemøbler og masse antikviteter oppunder taket. Butikker og vinmonopol i nærheten.. Ladere på utsiden, også Tesla supercharger.

Meny 6/10

Standard veikromeny med burgere, karbonader, biffsnadder og frityrstekt rødspette. Smurte baguetter og smørbrød i disken.

Smak 8/10

Karbonadene er grove, saftige og gode, bedre enn karbonader vi ellers har fått. Masse god, stekt løkt. Overkokte, frosne grønnsaker, overkokte poteter som ikke er gode.

Pris 7/10

Biffsnadder til 219 kr er dyrt. Men dagens varierer fra 90 kr (lunsjkaker) til 175 kr (to store karbonader) og inkluderer kaffe og dessert

Service 8/10

Veldig hyggelig ung gutt i disken, men med litt liten kunnskap om det han serverer.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med pølser, burger, rødspette og kylling. Selvbetjent softisbar. Lekeapparater ute og lite lekerom inne.

Hjemmelaget 6/10

Fint lite, men karbonadene lages spesielt for kjeden Heimat. De har ikke lenger lokale spesialiteter.

Drikke 8/10

Alminnelig utvalg av brus, men også lokal eplemost. Kaffemeny og kaffe på termos. Vann med isbiter i mugge på disken.

Renhold 7/10

Ryddig og ordentlig, men både vegger og tepper er slitte og flekkete.

Toaletter 6/10

Litt slitte båstoaletter som lukter svakt av urin. En liten gladmelding på en krøllete lapp på speilet ønsker en god dag.

Interiøret skal speile Telemark med malte bondemøbler og antikviteter oppunder taket. Sjokolade og glass og flasker med litt forskjellig som du kan kjøpe med deg (det meste fra utenlandske leverandører) står pent utstilt midt på gulvet. Inntrykket er likevel som en standard veikro.

LA DEG FRISTE: På et bord midt i kafeen kan du kjøpe med deg sjokolade, sukkertøy og litt delikatesser.

Menyen er skrevet med kritt på en tavle og inkluderer alt det du forventer på en veikro. Det er frityrstekt rødspette, biffsnadder, lasagne, kjøttkaker, karbonader og stekt kylling.

Alt er hjemmelaget, får vi som svar på spørsmålet. Det viser seg å stemme dårlig. Det han mener at alt blir stekt og tilberedt på kjøkkenet, men det betyr ikke at det er laget fra grunnen av på kjøkkenet. Karbonadene er likevel laget sentralt for Heimat og får godkjennes som hjemmelagde. Spesielt fordi de faktisk ser ut og smaker som om de er laget for hånd. De er grove, saftige og bedre enn de fleste vi har fått på de fleste veikroer, selv om de som det meste annet langs veien, er for salte.

Potetene og grønnsakene er som alltid et sørgelig kapittel. Frossen grønnsaksblanding og poteter som rett og slett ikke er gode, og begge deler er fullstendig overkokt.

HELHETEN SVIKTER: Karbonadene er hjemmelagde og gode, men hvorfor går det ikke an å servere ordentlige poteter og grønnsaker til?

Gutten i disken er hyggelig og serverer maten ved bordet, men konseptet løftes likevel ikke utover en alminnelig veikro.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)