VÆRTSHUSET ÅLGÅRD: Thailandsk og norsk mat på menyen.
VÆRTSHUSET ÅLGÅRD: Thailandsk og norsk mat på menyen.

Veimat-testen 2017: Værtshuset Ålgård, Ålgård

Ikke helt Thailand i Norge

Dette er ikke stedet for den som har vanskelig for å ta valg. Her kan du velge mellom over 100 retter!

Publisert Sist oppdatert

Værtshuset Ålgård

77 poeng

Værtshuset Ålgård ligger i Ålgård på E39 mellom Kristiansand og Stavanger, 4330 Ålgård, ladestasjon i nærheten

Førsteinntrykk 7/10

En blanding av veikro, bar og spisested med mørkt panel. Det er hverken duker, lys eller blomster på de slitte bordene.

Meny 9/10

Enorm meny med norske og thailandske retter. Godt over 100 tilsammen. I tillegg kan mange av thai-rettene fås som vegetarretter.

Smak 7/10

Rykende varm og sprø vårrull, men nesten uten smak. Kyllingsuppen smaker mer fløte enn kokos, selv om den inneholder mange thailandske smakstilsetninger.

Pris 9/10

Du blir god og mett for en rimelig penge. Thai-rettene koster stort sett fra 169 til 199 kr, og norsk mat fra 150 til 269 kr. Flere av de norske rettene kan fås i små porsjoner også.

Service 7/10

Grei service bak disken.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny med blant annet kjøttkaker, oksesteik, svinesteik og lammefrikasse. Et par av thai-rettene er små. Barnestoler.

Hjemmelaget 8/10

Litt vanskelig å få forståelse iom de norske rettene er hjemmelaget. De er ferdige, som hun i disken sier. Men thai-maten lager hun i hvert fall selv.

Drikke 7/10

Brus, isvann, kaffe på termokanne, og to teposer. Øl, vin og brennevin.

Renhold 8/10

Rent og ryddig, men bordene er fryktelig slitt. Det får det til å se rufsete ut.

Toaletter 7/10

Nye og rene båstoaletter. Men det er udelikat at dørene inn til toalettene står åpne mot baren og spisesalen.

Det slår de fleste andre veikroer vi har vært på, men så er dette kanskje mer enn en veikro, en slags kombinasjon av veikro, spisested og bar.

Du kommer i hvert fall rett inn i baren, og maten bestilles der.

Du kan få norsk mat som kjøttkaker, fjellørret, steik, komle, biff og biffsnadder. Alt på den «norske menyen» er ferdiglaget, forteller damen i disken. Vil vi ha thaimat tar det 10 minutter.

Ut fra tidligere erfaringer lander vi på at thaimat oftest er best på steder som kombinerer begge deler. Problemet er fortsatt å velge, og damen har ingen ting å anbefale.

THAI-SUPPE: Tom kha gai er en suppe med kylling, kokosmelk og sitrongress.
THAI-SUPPE: Tom kha gai er en suppe med kylling, kokosmelk og sitrongress.

Første gang vi smakte tom kha gai, en thailandsk suppe med kylling og kokosmelk, var hos en venninne, og den var så god at vi har jaktet på den samme, gode suppen etter det.

På Værtshuset presenteres den som kyllingsuppe med kokosmelk, og når vi spør om det er en tom kha gai, får vi bekreftende svar.

Suppen er en raus porsjon til forrett å være. Den er rykende varm med alt som skal være i; kylling, kaffir lime-blader, sitrongress, galangal og chili. Men vi må rett og slett tygge på en chili får å få litt fart på suppa, og den smaker mer fløte enn kokosmelk.

Det er vanskelig å argumentere med en thailandsk kokk om at den skulle være laget annerledes. Vi kan bare si at dette langt fra er den beste tom kha gai-suppen vi har spist.

SPRØ OG NYSTEKTE: Vårruller med søt chilisaus.
SPRØ OG NYSTEKTE: Vårruller med søt chilisaus.

Vårrullen er varm og knasende sprø, men smaker også fint lite. Kanskje er maten blitt litt for tilpasset norske ganer. Det er synd.

Til alle middagsrettene er dessertbord inkludert. Det består av to typer pudding og gelé, og kaffen står klar på en termokanne.

 (Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)