MODERNE LANGS NYE E6: Peer Gynt Hotel & Spiseri ligger i et flott, nytt bygg i glass og betong.

Veimat-testen 2017: Peer Gynt Hotel & Spiseri, Vinstra

Langt fra løgn og bedrag

Den splitter nye E6’en i Gudbrandsdalen har fått en kro og et overnattingssted som står i stil ved Vinstra.

Publisert Sist oppdatert

Peer Gynt Hotel & Spiseri

82 poeng

Peer Gynt Hotel & Spiseri ligger rett ved nye E6 på Vinstra, Rustveien 81, 2640 Vinstra.

Førsteinntrykk 10/10

Nytt og lekkert på avkjøringen ved Vinstra på den nye E6’en. Moderne arkitektur, med glass og betong. Fint inne, med glade farger.

Meny 7/10

Her var det mye buffet, men heldigvis også mange andre retter som kunne bestilles a la carte. Mye plastpakket mat.

Smak 8/10

Ikke så mye karakter med salat med marinert kylling. Veldig god ørret. Rikholdig og lekker dessertbuffet, men vi savnet frukt.

Pris 8/10

Pepperbiff til 259 kroner topper på prislista, mens det er 169 for en pizza. 239 for dagens ørret, dessertbord og kaffe. Vi synes vi fikk mye for pengene.

Service 8/10

Hyggelig og effektiv. Til og med noen smil, som faktisk er ganske sjeldne. Rask servering.

Barnevennlig 8/10

Veldig fint lekerom midt i restauranten og lekeanlegg ute i trafikkfritt område. Bånn barnemeny, men mulighet til å kjøpe liten porsjon av dagens.

Hjemmelaget 7/10

Mye av maten er laget fra grunnen av, men vi savner en mer lokal profil. Pluss for hjemmelagde kaker på dessertbordet.

Drikke 6/10

Mineralvann fra dispenser/flaske. Ikke noe lokalt/spennende her heller. Kaffe, alle typer, fra automat. Men svart kaffe smakte i det minste kaffe, og isbiter og vann var lett tilgjengelig.

Renhold 10/10

Helt supert. Nytt og skinnende rent. Trenger sommeren for å få på plass all beplantning ute, men det er ikke noe å trekke for.

Toaletter 10/10

Prikkfrie. God kapasitet, eget stellerom.

Vinstra Veipark kan bli et av de selvsagte stoppestedene langs den nye E6’en, med bussterminal, pendlerparkering og landets største hvileplass for yrkessjåfører, i tillegg til kro og hotell – et kvarters kjøring fra alpinanlegget på Gålå.

EN MODERNE PEER GYNT: Lyst, lekkert og innbydende interiør.

Peer Gynt Hotel & Spiseri er i bygd i et tidsriktig, moderne design, med glass og betong. Det gir et etterlengtet brudd med tradisjonell veikro-arkitektur. Det ser stilig ut på utsiden, men det er inne at arkitektenes innsats virkelig setter deg i godt humør. Lokalet er lyst, effektivt og smart. Det er friske blomster på bordene.

Peer Gynt-navnet kan kanskje forlede deg til å tro at de har lagt vekk på det lokale, men det er slett ikke tilfellet – selv om det riktignok er en lokal, kvinnelig kjøkkensjef. «Peer Gynt Spesial» er eneste rett som gir lokale assosiasjoner, men det er et speilegg med bacon og pølse …

DAGENS FISK: Ørret med rømmedressing og frisk agurk.

Ved kasselinja er det lagt til rette for buffeter, og her er det buffetmat til gangs. Ikke så spennende denne dagen i hvert fall, så vi prøvde oss på dagens ørret. Det er en av de beste veikrorettene vi har spist under årets test. Pluss for detaljer som sitronbåter (som faktisk kan klemmes over fisken i motsetning til skiver). Nydelig rømmedressing, friske agurkskiver og frisk salat. Potetene var heller ikke så verst, men stort minus for persielledryss fra glass. Det lukter gammelt høy, og det smaker gammelt høy. Veldig god smak på fisken.

Barnemenyen har mange av de kjedelige tingene, pizza og kyllingnuggets, blant annet. Men stedet har et fint lekerom for barn.

(Testet av Motor april 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)