NORDNES CAMP & BYGDESENTER: Overnatting og veikro i enden av Saltfjellet.

Veimat-testen 2017: Nordnes Camp & Bygdesenter, Saltdal

Flere lokale spesialiteter, takk

Når man er opptatt av å bruke lokale råvarer hadde det vært fint om det hadde vært enda litt flere lokale retter på menyen.

Publisert Sist oppdatert

Nordnes Camp & Bygdesenter

77 poeng

Nordnes Camp & Bygdesenter ligger langs E6 mellom Polarsirkelen og Fauske, Nordnes, 8255 Røkland

Førsteinntrykk 8/10

Campingplass, utleiehytter, liten butikk med fiskeutstyr og husflid. Litt trangt lokale, men solid og skikkelig.

Meny 8/10

Middagsbuffet med godt utvalg. Stor dessertmeny med desserter og kaker. Burgere, biffsnadder og småretter. Møsbrømlefse er en lokal spesialitet.

Smak 8/10

Møsbrømlefse er kjempegodt og en artig opplevelse. Buffeten er bedre enn buffeter flest, men vi savner flere lokale smaker.

Pris 7/10

Litt over gjennomsnittet. Middagsbuffet 225 kr. (Større buffet på søndager 250 kr.) Biffsnadder 215 kr. Biffsnadder 215 kr. Skinkeomelett 140 kr. Vårruller 125 kr.

Service 8/10

Alminnelig hyggelig service.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med kyllingnuggets, kyllinglår, hamburger, kjøttboller, pølser og pommes frites. Buffet til redusert pris.

Hjemmelaget 8/10

Her er mye hjemmelaget, som maten på buffeten, en del av dessertene – og altså møsbrømlefse. Ingen andre lokale spesialiteter ifølge ham i disken.

Drikke 7/10

Brus, juice og vann fra dispenser. Alminnelig god kaffe.

Renhold 8/10

Rent i disken. Det tar litt tid før bordene ryddes.

Toaletter 8/10

To enkle toaletter + handicaptoalett. Grei standard, greit renhold.

Misforstå oss rett. Det er mye fristende på middagsbuffeten.

Som oftest får du tørrstekt svinesteik på buffeter langs veien.

Her er den byttet ut med saftigere ribbesnadder, det er stekt laks og seibiff med løk, lasagne, chili con carne og pytt i panne. Og det meste er hjemmelaget og av lokale råvarer.

På dessertfronten har alle søtmonser noe å la seg friste av.

I disken er det mangopudding, panna cotta og sviskekompott, eplekake med nøtter og blåbærpai og mer. Og selv om ingen av kakene er hjemmebakte, ser det i hvert fall godt ut.

LOKAL SPESIALITET: Møsbrømlefse stammer fra Saltdal. Lefsen stekes på takke og smøres med møsbrøm som ligner prim.

Men det er møsbrømlefse som vekker oppmerksomheten vår.

Lefsevarianten er nettopp her fra Salten-distriktet, og den tilberedes på takke i disken. Det er sånt som er gøy og som er halve poenget med å reise. Alt det andre kan vi få hvor som helst.

Lefsa er ferdig stekt, men før den tilberedes smøres den med «møsbrøm» eller «søvvel» som kan minne om litt flytende prim.

- Vil dere ha med alt, blir vi spurt om.

Vi takker ja, uten å vite hva «alt» er for noe. «Alt» viser seg å være smør og rømme. Dette er ikke slankekost med andre ord.

Men sammenlignet med alle de literne med frityrolje som kokes opp på norske veikroer, er ikke dette noe å bekymre seg over.

Lefsen med alle godsakene stekes på takke og brettes sammen på tallerkenen. Det er både sprøtt og søtt og smakfullt på en gang.

Og en av de altfor få lokale spesialitetene vi er blitt tilbudt langs veien.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)