FJORDKROA: Butikksenter og ladestasjon, men lengst inn finner du en kafé med hyggelig lokale.

Veimat-testen 2017: Fjordkroa, Øydegard

Veikro med seikaker og potetball

Enkel og real hverdagsmat, ikke noe fancy, men bra nok.

Publisert Sist oppdatert

Fjordkroa

79 poeng

Fjordkroa ligger på Øydegard ved E39 mellom Molde og Orkanger, en drøy halvtime fra Kristiansund, Aspøya, 6670 Øydegard, ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Et lite senter med Tesla supercharger og el-bil lader. Inngangen er preget av oppussing, men kroa er hyggelig innredet med lys og friske blomster på bordene. Fin uteservering.

Meny 8/10

Pizza, pølser og burgere i tillegg til dagens som er stekt potetball, biffsnadder, seikarbonader og kokt laks. Glutenfritt pølse- og hamburgerbrød, pizza og bagett.

Smak 8/10

Enkel, grei og ærlig hverdagsmat. Ikke fancy, men realt nok.

Pris 10/10

Gode priser. Raus porsjon med stekt potetball 160 kr, to seikarbonader til 159 kr og tre til 179 kr, blir du god og mett av.

Service 8/10

Hyggelig service, men litt varierende. Bestilling i disken, og maten blir servert ved bordet.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med pannekaker, hamburger, småpølser og kyllingnuggets, men også halv porsjon av dagens til 70 kroner. Barnestoler.

Hjemmelaget 9/10

Alt av dagens er hjemmelaget, og kakene – som suksessterte og gulrotkake er hjemmebakt.

Drikke 6/10

Dispenserbrus. Vannet er ikke kaldt. Grei kaffe, hvis du vil ha te finnes bare fruktte i poser. Varm sjokolade med marshmallows.

Renhold 8/10

Rent, men rydder ikke raskt nok av bordene.

Toaletter 7/10

Nyoppussede, pene toaletter, men det mangler toalettpapir i begge holderne på dametoalettet, og såpedispenseren lekker, så det blir grisete på gulvet.

Et lite senter med butikker og byggvarer, og en litt stusslig inngang til kroa, men i det du kommer inn, er det et hyggelig lokale, pent lyst og nyoppusset med lys og friske blomster på bordene og polstrede stoler.

Utenfor er det en fin uteplass skjermet fra veien.

HJEMMEBAKTE KAKER: Det er flere sorter kaker i disken, og flere av dem er hjemmelagde. De har også glutenfri pizza og brød til pølser og hamburgere.

I tillegg til en meny med pizza, pølser og burgere, har de flere dagens. Denne dagen er det stekt potetball, biffsnadder, seikarbonader (velg mellom to eller tre) og kokt laks.

Alt av dagens er hjemmelaget og kan fås i halv porsjon til barn til 70 kroner.

STOR ELLER LITEN PORSJON: Her du kan velge om du vil ha to eller tre seikaker med løk.

Vi får en skikkelig raus porsjon av potetball med middagspølse, kålrotstappe, kokte gulrøtter, poteter og bacon. Potetball lages helt sikkert i veldig lokale varianter.

I Trondheim får du store og litt luftige potetballer som stekes og får litt stekeskorpe. Disse er veldig faste og kompakte. De er skåret i biter og stekt og blir derfor litt tørre i forhold til det vi er vant til.

POTETBALL: Skikkelig lokal variant med stekt potetball, pølser og kålrabistappe.

Porsjonen med seikaker er like raus, selv om vi bare velger to.

Maten er heldigvis skikkelig varm, og til fiskekakene får vi poteter, råkost og remulade i skål. Det er enkelt og hverdagslig, men ganske godt, selv om remuladen er uten smak, og den stekte løken er slapp.

Til dessert velger vi en frisk og god, hjemmelaget jordbærfromasj.

FRISK DESSERT: Hjemmelaget jordbærfromasj.

I tillegg til matservering, har de et lite utsalg av gode sjokolader og godterier, økologisk mel fra Holli mølle og pene linhåndklær fra en lokal produsent på Tingvoll.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)