Ostereidet kro ligger ved E39 nord for Knarvik, 5993 Ostereidet.
Førsteinntrykk
7/10
En mismatch mellom menyen med Stabburets blanke reklameskilt og et lyst og hyggelig interiør med mange fine detaljer.
Meny
5/10
Alt er signert Stabburet og dette minner derfor mer om et gatekjøkken enn en veikro.
Smak
6/10
Burgeren er saftig og biffsnadderet mørt, men det er likevel ikke noe mer enn gatekjøkkenmat.
Pris
5/10
Dyrere enn tilsvarende Stabbursmeny på andre veikroer. Kyllingnuggets 145 kr, fish and chips, rødspette eller ½ kylling 149 kr, biffsnadder 155 kr og 179 kr.
Service
9/10
Veldig hyggelig selv om hun ikke skjønner hva vi mener med hjemmelaget.
Barnevennlig
5/10
Burger, kyllingnuggets og pølser. Barnestoler. Stellebord.
Hjemmelaget
5/10
Hjemmebakte lefser med smørkrem med anis! Ellers har som sagt Stabburet stått for menyen.
Drikke
8/10
Vanlig tilbud av brus, men også noen helt andre typer leskedrikk. Et veldig flott utvalg av teer og god kaffe.
Renhold
10/10
Rent, pent og ryddig, også på kjøkkenet bak disken, og hun holder orden også mens hun tilbereder maten.
Toaletter
6/10
To toaletter ute som deles med bensinstasjonen. Det lukter friskt, men toalettet er ikke skikkelig rengjort.
Her er hjemmelaget et fremmedord. Den veldig søte, unge jenta i disken lurer på hva vi mener når vi spør. For her er alt merket Stabburet. Kyllinglår og –nuggets, alle burgere, pizzaer, kebab, fish and chips og biffsnadder. Det er altså bare å velge på øverste hylle.
Jenta i disken anbefaler burger, og da er det like greit å klinke til med den største de har (130 kr). High tower er et tårn av en burger med salat, burger, en oransje osteskive (cheddar), to skiver bacon og tre løkringer. Det eneste vi snytes for er den lille sylteagurken på pinne på toppen slik bildet viser.
Og når vi likevel er på noe som tilbyr en meny som ligner mer på et gatekjøkken enn en veikro, går vi like gjerne for biffsnadder også.
Den unge jenta bak disken er virkelig både hyggelig og flink. Hun holder sirlig orden i lokalet og på kjøkkenet, og hun kan steke burgere.
Ferdigkjøpte burgere – selv om de er rå når de tilberedes – er ofte harde og tørrstekte, men denne er saftig og perfekt stekt. Baconet er sprøtt. Osten har ikke så veldig mye til felles med cheddar, men er ferdig skivet og fra pakke. Løkringer kan være godt, men dette er lite løk og mye frityr.
Biffsnadderet er mørt og stekt med mye løk og paprika, men er sånn passe smakløst. Pommes fritesen er litt tørr og virker ikke nystekt. Den friske salaten er sprø og får god hjelp av litt frisk rødkål. Heldigvis oppdager vi ikke dressingen i det lille begeret før det er for sent, for den er bare ikke god.
Det er egentlig litt overraskende at menyen er overlatt til Stabburet. For den som driver kroa har uten tvil sansen og ønsket om å gjøre noe ut av stedet.
Det er lyst og pent med pene og litt forskjellige telyslykter på alle bord.
På en skjenk står fargerike bokser med te, lekre sjokolader, smaksrike olivenoljer og andre godsaker. Teen serveres i gode tekopper og fine krus, og utvalget av te er noe helt annet enn vi har fått de fleste steder.
Tenk om de hadde fått til noe av det samme med maten!
Og det hadde gått an. For i det vi skal gå får vi plutselig øye på et lite skilt hvor det står «gode hjemmebakte lefser, strilelefse med anis». Det viser seg at det kommer en dame og leverer hjemmebakte lefser med smørkrem med prim og anis. De er riktignok frosne, men du kan kjøpe med deg to skikkelige leiver. Vi kjøper med oss hjem, og selv om de blir litt vasne når de tines, er de virkelig hjemmebakt og med en liten smak av anis.
(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)