MELLOM FJORD OG FJELL: Rullestad aktiv fritid er utgangspunkt for fine naturopplevelser.

Veimat-testen 2017: Rullestad aktiv fritid, Åkrafjorden

Godt humør til maten

Selv når turistbussene ruller inn på tunet, og de skal servere 50-60 gjester samtidig, klarer de å holde humøret og servicen oppe.

Publisert Sist oppdatert

Hordaland Rullestad Kafé

78 poeng

Rullestad aktiv fritid ligger ved E134 mellom Etne og Røldal, 5598 Fjæra.

Førsteinntrykk 8/10

Fin beliggenhet med utleiehytter helt nede ved vannet med fjellene rundt.

Meny 7/10

Komle, sosakjøtt, kjøttkaker fra Åkrafjord, hamburger, pølser, fish and chips, kyllingnuggets og ovnsbakt laks. Pizza fra steinovn om vinteren når de har tid.

Smak 7/10

Laksen er litt for godt stekt, salt agurksalat, men veldig god rømmedressing. Litt kjedelige kjøttkaker.

Pris 8/10

Greie veikropriser. Sosakjøtt 160 kr. Komle og kjøttkaker i to størrelser. Fersk laks 170 kr.

Service 10/10

Vi kommer samtidig med en turistbuss, men likevel klarer de å ta i mot både oss og et par andre gjester i mylderet, og det på en hyggelig og personlig måte.

Barnevennlig 8/10

Menyen tilpasses, det er bare å spørre. Fine uteområder rett i vannkanten.

Hjemmelaget 7/10

Kjøttkakene er halvfabrikata fra Åkratunet, laksen er fersk, komle og karamellpudding.

Drikke 7/10

Brus. Vann i mugger. OK kaffe fra termokanne inkludert. Ingen lokal drikke.

Renhold 8/10

Rent og ryddig, men litt vanskelig å bedømme med så mange mennesker i lokalet.

Toaletter 8/10

Pene toaletter, tre stykker. Litt liten kapasitet når det kommer mange.

Også for de enkeltgjestene som dropper innom samtidig. Det er lakmustesten, tenker vi.

De er flere servitører, og de går rundt og snakker med gjestene, forklarer spanjoler om komle og spør de norske gjestene om det går fint. 

Bussgjestene serveres sin egen buffet med litt lokale, norske råvarer som spekeskinke, røkelaks, ost og salat. Vi som kommer inn enkeltvis får velge fra menyen.

Menyen er liten og prøver å tilfredsstille både dem som ønsker seg typisk veikromat og dem som forventer norsk tradisjonsmat her mellom fjell og fjord.

Det er sosekjøtt, komle, kjøttkaker og fersk laks, men også kyllingnuggets, fish & chips og pølser med pommes frites.

FERSK LAKS: Med agurksalat, rømmesaus og poteter.

 

I hjørnet står en flott bakerovn, og på nettsiden ser det ut som om du kan få pizza fra steinovnen. Det kan du nok, men da skal du ha litt flaks. For den fyrer de som regel opp bare om vinteren og bare hvis de har tid, forklarer en av mennene som jobber der.

Det er synd, for tenk å få nystekt pizza med lokale råvarer rett fra steinovnen. 

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)