PRAKTISK BELIGGENHET: Det er mye trafikk på denne strekningen, og Vik skysstasjon ligger ved en bensinstasjon og med hurtigladere for elbiler.

Veimat-testen 2017: Vik skysstasjon, Steinsfjorden

Med overraskelser innimellom veikrotraverne

Gjeddekaker av fisk fra fjorden nedenfor, det er litt av en overraskelse på en standard veikro.

Publisert Sist oppdatert

Vik skysstasjon

78 poeng

Vik skysstasjon ligger ved E16 ved Steinsfjorden, mellom Oslo og Hønefoss, Holeveien 1741, 3530 Røyse, ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Standard veikro i pene lokaler med utsikt mot Steinsfjorden. Bensinstasjon og elbil-lader i tilknytning.

Meny 8/10

Stort sett veikrotravere, men også gjeddekaker og stekt røye. Lunsj med rømmegrøt, egg og bacon og sjåførlunsj etc. Salatbuffet. Softis med en hel rekke av strø.

Smak 7/10

Rykende varme gjeddekaker, men smaker som ferdiglagde fiskekaker. Gode poteter, men ikke helt varme. Frisk råkost. Ok salatbuffet.

Pris 10/10

Middag til mellom 139 kr (f.eks. kjøttkaker) og 169 kr (f.eks. stekt røye) er bra. Bestiller du dessert med det samme, koster dessertbuffeten 45 kr i tillegg.

Service 8/10

Hyggelige og greie folk bak disken. En standard veikro hvor servicen begrenser seg til å stå i kassen. Til gjengjeld kan de utgjøre en stor forskjell.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med pølse, pannekaker, nuggets, kjøttkaker og torskebiter. Ikke mulig å velge barneporsjon fra hovedmenyen. Barnestoler.

Hjemmelaget 7/10

Biffsnadder lages av ferskt kjøtt, og schnitzelen banker og panerer de selv. Gjeddekakene bestiller de fra en lokal leverandør.

Drikke 8/10

Brus, saft, juice og melk. Vann fra kran ved disken. Isbiter i skål ved siden av. Kaffe fra automat. Første gang vi har sett tre ulike sorter kandissukker til kaffen.

Renhold 8/10

Det er jevnt mye folk, men de klarer å rydde og vaske bordene raskt. Litt ruskete på gulvene.

Toaletter 7/10

Båstoaletter i kjelleren er også for kundene på bensinstasjonen. Greie, men litt slitt. Mangler såpe i dispenseren.

Vik skysstasjon ligger vegg i vegg med bensinstasjonen og elbil-laderne og er sånn sett en typisk veikro. Innredning, menyen og servicen i disken er akkurat som forventet.

Overraskelsen ligger i menyen.

UTSIKT MOT FJORDEN: Store vinduer gjør at du ser mot Steinsfjorden.

Gjeddekakene er ikke laget på kjøkkenet, men de er fremstilt lokalt og av fisk fra Steinsfjorden rett utenfor vinduet. Rømmegrøt er heller ikke standard veikromat. I tillegg er det mulig å velge litt sunnere.

Salatbuffeten er inkludert når du bestiller middag, og gjeddekakene serveres med rikelig med råkost.

GJEDDE FRA STEINSFJORDEN: Gjedda til fiskekakene er fisket lokalt.

Vi må innrømme at vi ikke ville ha gjettet på at det var gjeddekaker hvis vi ikke hadde visst det. De smaker som fiskekaker flest. Vi savner litt grovere fiskekaker med litt mer personlig preg når de lages lokalt. Men de er i hvert fall rykende varme.

Smeltet smør i skål ved siden av og gode poteter selv om de ikke er helt varme. Masse frisk råkost er godt til.

I tillegg er salatbuffeten inkludert når du kjøper middag. Salatbuffeten inneholder et standard salatutvalg, men også en god og ferdigblandet gresk salat.

Dessertbuffeten består av sjokoladepudding, karamellpudding og fruktsalat fra boks. Den hopper vi lett over, selv om den bare koster 45 kroner hvis du kjøper den sammen med middagen.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)