LYNGRILLEN: Veikro og gatekjøkken på Brokelandsheia mellom Arendal og Kragerø.

Veimat-testen 2017: Lyngrillen, Brokelandsheia

Gatekjøkken med et snev av veikro

På Brokelandsheia er det ikke mindre enn to veikroer. Lyngrillen fremstår som et litt stort gatekjøkken, hadde det ikke vært for at menyen er mer enn bare gatekjøkkenmat.

Publisert Sist oppdatert

Lyngrillen

69 poeng

Lyngrillen ligger på Brokelandsheia ved E18 omtrent midt mellom avkjøringene til Kragerø og Risør, Brokelandsheia, 4993 Sundebru, ladestasjon i nærheten

Førsteinntrykk 7/10

Kjøpesenter med vinmonopol, bensinstasjon, elbil-ladere, Tesla supercharger. Kombinasjon av veikro og gatekjøkken med stor meny.

Meny 8/10

Gatekjøkkenmat, pizza, burgere, men også svinekam, roastbiff, stekt sei. Hjemmebakte kaker og boller.

Smak 6/10

Ingen ting er varmt, gulrøttene er overkokt og løken slapp, men den stekte seien er god. Alminnelig pudding til dessert. Tørr hvetebolle med vaniljekrem.

Pris 8/10

Rause porsjoner. Alminnelige veikropriser på mellom 165 og 229 kr for middagsretter.

Service 7/10

Alminnelig grei service i disken.

Barnevennlig 6/10

Barnemeny med mye fet mat, braincooler, isbar og automater hvor man kan kjøpe plastleker. Barna synes nok det er gøy. Det er ikke sikkert foreldrene synes det samme.

Hjemmelaget 7/10

Stekt sei, kaker og boller. Ellers er det mye ferdigmat.

Drikke 7/10

Vann i dispenser er lunkent. Kaffen har stått lenge på kolben og er sånn passe. Ellers brus, juice, melk, sjokolademelk og iskaffe på boks. Slush.

Renhold 8/10

Alminnelig ryddig og rent.

Toaletter 5/10

Slitte båstoaletter. Toalettsetet står ikke av seg selv, så du må holde det oppe. Åpen bøtte til brukte bind. Dobørsten står sånn at du nesten kommer borti den.

Vi ser for oss at det er her ungdommene finner det naturlig å henge, og her kommer mange lokale for å spise. Det er rett og slett ganske fullt.

På menyen er det masse forskjellig.

Gatekjøkkenmat som pizza, burgere og nuggets, men også roastbiff, røkt svinebog, roastbiff, stekt sei og hakkebiff.

Du kan få kalde og varme smørbrød, salater, sjåførfrokost og en litt stusslig salatbuffet som du betaler ekstra for.

En grovtelling viser at det er rundt 50 valg bare på voksenmenyen.

På barnemenyen står det nuggets med pommes frites, burger med pommes frites, pommes frites med pølse, kjøttkaker og sprøbakt torsk. Det betyr at alle rettene – bortsett fra kjøttkakene – har vært innom frityrgryta.

RAUS PORSJON: Stekt sei med løk og gulrøtter.

Dagens er stekt sei. Den er laget av fersk fisk og tilberedt på huset. Vi skjønner at det er den eneste middagsretten som er hjemmelaget denne dagen.

Derfor er det overraskende at alle bakevarene er hjemmelaget.

Kakeutvalget er stort med en høy og luftig napolenskake, marsipankake, suksessterte og flere til. I tillegg kan du velge mellom fem forskjellige typer hvetebakst – rosinboller, fylte boller, skillingsboller, skolebrød og wienerbrødstang.

Fylte boller er bare ikke til å motstå. Den er full av eggekrem, men bollen er knusktørr – og hvorfor er den gul?

Vi får en dugelig porsjon stekt sei!

Det er to store skiver fisk, masse overkokte gulrøtter og poteter som overhode ikke er varme. Den stekte løken er helt myk, men det er god smak på fisken og sammen med den slappe løken, er det slett ikke verst. Hadde bare maten vært varm.

Middagsrettene er inkludert kaffe og dessert. Dessertene står i glass i kjøleskapet, og du kan velge selv mellom karamellpudding og et par andre puddinger. Vi går for noe som viser seg å være en mandelkjernepudding med rød saus. 

Vannet er fra dispenser, og det er langt fra kaldt, men det finnes ikke isbiter.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)