GJENNOMFØRT: Kunst og svensk håndverk preger resepsjonsområdet og hotellet. Foto: Andy Liffner

Hotelltesten: Hotel At Six, Stockholm

Siste skrik i Stockholm

Få andre kan skape blest om nye hoteller som Petter Stordalen. Hotel At Six som nylig åpnet i Stockholm, er ikke noe unntak. Så hvordan oppleves det å bo der?

Publisert Sist oppdatert

Hotel At Six, Stockholm

73 poeng

Pris: Deluxe-rommet kostet 3.190 (eneste ledige kategori). Frokost til 240 kroner kom i tillegg. Hotel At Six, Brunkebergstorg 6, Stockholm, 6 minutter å gå til ladestasjon i Parkaden

Beliggenhet 10/10

Veldig sentralt med gåavstand til det meste. Hyggelig med torg utenfor.

Rom 6/10

Fin utsikt over torvet. Rommet er lite, og det er ikke plass til å jobbe ved skrivebordet. Materialene på rommet virker «billige».

Standard 8/10

Mørkt og moderne. Nytt. OK treningsrom, men lang vei fram (i kjelleren) og ingen betjening tilstede.

Senger 10/10

Veldig god seng, gode puter og dyne, deilig sengetøy.

Frokost 7/10

God frokost, god kaffe. Amerikanerne foran oss i køen forsyner seg av bacon i enorme lass, vegetaralternativet ved siden av røres ikke av noen. Grei service, verken mer eller mindre.

Bad 6/10

Skuffende. Ganske lite, ikke noe ekstra. Dusj i badekaret er verken hensiktsmessig eller behagelig.

Fellesområder 8/10

Lekre og nye, i urban stil. Føles noen steder litt innestengt, som i baren uten vinduer.

Renhold 7/10

Vi kommer sent, og det er så mørkt at det er vanskelig å se. Men umiddelbart virker det helt OK, selv om tekstiler (eksempelvis rundt sengene) som ikke vaskes mellom hver gjest ikke bør tenkes for mye på ...

Valuta for pengene 5/10

Nei. Stockholm er riktignok en dyr hotellby, men vi hadde forventet mer for kronene. Spesielt når det gjaldt rommet og servicenivået.

For det første ligger hotellet veldig sentralt, samtidig som det er litt sjarmerende bortgjemt. For det andre gir det en god følelse å gå inn døra. Her er det lekkert og luftig. For det tredje ga resepsjonisten et utrolig godt inntrykk. Hun var sjeldent proff og vennlig.

Deretter er det ikke så stas.

MØRKT OG MODERNE: Rommet er lite, og det er ikke plass til å jobbe ved skrivebordet. 

Rommet skuffer. Det er overraskende mørkt, selv etter å ha sett bildene på nettet, og altanen vi har betalt ekstra for er ikke mye å skryte av.

Les også: Toget vinner kampen Oslo - Stockholm

Lyssystemet består av et panel på veggen, og er unødig kronglete.

Mye plass er det heller ikke, og dusj i badekaret og badet generelt gir ingen følelse verken av designhotell eller av luksus.

Rommet er lite, med en gedigen seng i sentrum. Den er til gjengjeld supergod.

EN GOD NATT: Sengen er stor og virkelig god, og sengetøyet deilig.

Vi har fått et rom med connecting doors, som det heter, og en del av (all) plassen ved skrivebordet har måttet vike for denne døra. Den er selvsagt låst, men likevel ikke særlig hyggelig, spesielt ikke når man reiser alene. Vi kunne sikkert bedt om å unngå det, men det glemte vi og må ta på egen kappe.

Les også: Bo bra i Stockholm for under 1000-lappen 

Da vi skulle bestille ba vi om å få stå på venteliste til et ledig standardrom. Det hadde de glemt. Så da vi kom hadde de ingen ledige standardrom, dessverre, og vi måtte ut med over 3.000 kroner – og frokost kom i tillegg.

STILIG: Fellesområdene er mørke, moderne og urbane. Foto: Per Larsson

Frokosten er god. Fellesområdene, inkludert frokostsalen og baren, er stilige. Den urbane faktoren er høy, kosefaktoren er lav.

Hotellrom følger selvsagt markedsprisene, men hva vi betalte så mye ekstra for, annet enn høyden vi egentlig ikke ønsker, aner vi ikke.

Nye Hobo (søsterhotellet) som ligger vegg i vegg appellerer umiddelbart mer til undertegnede, og er også billigere. Restauranten Tak, som får gode tilbakemeldinger, deles de to hotellene i mellom. Vi kom sent, fant oss ikke helt til rette i restauranten, så vi endte opp med å bestille room service. Burgeren ble nesten dobbelt så dyr som i menyen på grunn av service charge. Service?

(Testet av Motor i august 2017. Ingen vet at vi tester hotellet mens vi bor der.)

Stockholmsfavoritter

Skal du bo ekstra hyggelig i Stockholm velger du Hotel Skeppsholmen, som Motors testere har bodd på ved flere anledninger. Her er vedlikeholdet, service og maten av ypperste klasse.