KRANGLETE: Et problem med en varmepumpesensor har ført til at Tesla Model 3-eiere har opplevd at bilen mistet varmen.

Model 3 mistet varmen i kulde:

Skal ha løsningen på varmepumpe-trøbbel

Tesla skal nå ha funnet årsaken til at oppvarming av kupéen sviktet, ifølge Teknisk Ukeblad.

Publisert

Den oppgraderte utgaven av Tesla Model 3 som ble lansert i fjor høst ble utstyrt med varmepumpe for å redusere energiforbruket. Imidlertid har en del bileiere opplevd at varmeapparatet plutselig sluttet å fungere i kulden.

I går meldte Teknisk Ukeblad (TU), at det er funnet en løsning på problemet.

Til TU opplyser selskapet at det er rullet ut en programvarefiks som kan løse problemet for en del av kundene.

Meldt inn før nyttår

Det ble allerede i desember rapportert, blant annet fra Canada, om problemer med at varmefunksjonen sviktet både i Model 3 og Model Y, noe nettstedet electrek.co omtalte første nyttårsdag.

Det ble allerede på det tidspunktet mistenkt at årsaken var å finne i varmepumpen, som har vært installert i Model 3 og Model Y siden oppgraderingen i fjor høst.

Etter hvert har stadig flere Model 3-eiere meldt om problemet i forum på nettet.

Ifølge TU er problemet er knyttet til en sensor i varmepumpen, som i noen tilfeller må byttes ut, men at i mange tilfeller vil en programvareoppdatering løse problemet. For dem som deretter fortsatt opplever kald bil, vil Tesla bytte ut en sensor.

Kan måtte på verksted

– Enkelte kunder har opplevd redusert effekt fra klimaanlegget i nyeste versjon av Model 3. En fiks er allerede rullet ut som trådløs oppdatering, og vil i mange tilfeller fungere godt. Eiere som fortsatt opplever mangelfull effekt vil få dette utbedret ved å booke servicetime i Tesla-appen, sier sier informasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, til TU.

– I noen tilfeller må man inn og fysisk reparere. Normal utbedringstid vil være kort, såfremt det lokale servicesenteret har delen på lager.

Roland ønsker ikke så si noe til magasinet om hvor mange biler som er rammet av problemet.

Feilen skal allerede være utbedret på biler som nå produseres.