SKAL STARTE I BERLIN I ÅR: Økonomiministeren i Brandenburg tilbakeviser at produksjonen ved Giga Berlin blir seks måneder forsinket.

Tysk minister dementerer forsinkelsen:

– Nei, Tesla Berlin blir ikke seks måneder forsinket

Produksjonen kan starte i år som planlagt, hevder økonomiministeren i delstaten der Teslas fabrikk, Giga Berlin, ligger.

Publisert Sist oppdatert

Det er nettstedet Teslarati som skriver at økonomiministeren i delstaten Brandenburg, Jörg Steinbach, tilbakeviser det han kaller rykter om seks måneder forsinkelse for produksjonsstarten ved Teslas Berlin-fabrikk, som er under bygging.

– Jeg har ikke den fjerneste anelse om hvordan noen kan snakke om en seks måneders forsinkelse, sa Steinbach nylig i et intervju med Teslarati.

– Dersom ingenting uforutsett skjer, forventer jeg forsatt produksjonsstart sent i sommer eller tidlig i høst.

Steinbach har vært en ivrig pådriver for Tesla-prosjektet, som han mener vil gi en betydelig gevinst for økonomien i delstaten, blant annet med tusener av nye arbeidsplasser.

Kilden var tysk medieoppslag

Flere medier, deriblant Motor, rapporterte tidligere denne uken at det tyske bransjemagasinet Automobilwoche hadde fått opplysninger fra innsidere i Tesla om at Elon Musk hadde forlenget tidsfristen for å komme i gang med produksjonen med seks måneder.

Dette skulle i hovedsak være på grunn av nye og tidkrevende administrative prosesser knyttet til en omarbeidet søknad om byggetillatelse.

Forsinket, men som tidligere antatt

Ifølge Teslarati forventer Steinbach likevel en forsinkelse, men begrenset til tre måneder.

Det er en kjent sak at Tesla-sjefen tidligere har klaget over hvor omstendelige de tyske byråkratiske prosessene forbundet med byggetillatelsene er.

Under konferansen i forbindelse med fremleggelsen av Teslas resultater for første kvartal sa Elon Musk:

Vi bygger fabrikker så raskt vi kan. Både Texas og Berlin har god fremdrift og vi forventer å ha begrenset produksjon fra disse fabrikkene i år og volumproduksjon fra Texas og Berlin neste år.

Den siste offisielle informasjonen i det ferskeste oppdateringsbrevet fra Tesla, går ut på at produksjon og leveringer fra Berlin skal komme i gang sent i år og at importvolumene til Europa samtidig skal økes.

Om det da potensielt kan bli snakk om Model Y-import til Europa fra USA og/eller Kina, sier Tesla ikke noe om.